Live τώρα    
Απλήρωτοι οι δημοσιογράφοι σε πολλές εφημερίδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απλήρωτοι οι δημοσιογράφοι σε πολλές εφημερίδες

Απλήρωτη εργασία επί μήνες, απεργίες για τα δεδουλευμένα, επίσχεση εργασίας και δικαστήρια. Αυτή είναι σήμερα η πραγματικότητα στον ελληνικό Τύπο, που αντιμετωπίζει δυσκολίες να προσαρμοστεί στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Έτσι, ενώ οι συνομιλίες με τους εν επισχέσει εργαζόμενους στον «Επενδυτή» συνεχίζονται, μήπως βρεθεί λύση επανέκδοσης της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι στο «Κέρδος» καταφέρνουν συντηρητική κατάσχεση του τίτλου και στην «Ελλάδα Αύριο» κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία. Συγκεκριμένα:

* Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Κέρδος» μπλοκάρουν τυχόν μεταβίβαση του τίτλου της εφημερίδας, από τον ιδιοκτήτη, Θωμά Λιακουνάκο, έναντι μη καταβληθεισών δεδουλευμένων αμοιβών. Με απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό το αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης του τίτλου της εφημερίδας που είχαν υποβάλει δημοσιογράφοι σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας είχαν κατέβει σε απεργία επί σειρά μηνών, προκειμένου να τους καταβληθούν δεδουλευμένες αμοιβές. Το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας. Η εφημερίδα πάντως κυκλοφορεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με όσους απλήρωτους εργαζόμενους δεν βρίσκονται σε επίσχεση.

* Την κήρυξη 48ωρης απεργία στην εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο» αποφάσισαν τα σωματεία των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ),του διοικητικού προσωπικού (ΕΠΗΕΑ) και των τεχνικών Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ) για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Η απεργία ξεκίνησε χθες Πέμπτη, ώρα 15.00, και θα διαρκέσει ώς το Σάββατο την ίδια ώρα. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των χρεωστούμενων αποδοχών τους, καθώς και την αποπληρωμή του δώρου Χριστουγέννων.

Α.Γ.Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0