Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.8°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C17.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C19.4°C
3 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.8°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 94%
Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη η πανελλαδική απεργία των γιατρών / "Επιστρατεύουν" τον Σαμαρά για να σταματήσουν την απεργία στον ΕΟΠΥΥ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη η πανελλαδική απεργία των γιατρών / "Επιστρατεύουν" τον Σαμαρά για να σταματήσουν την απεργία στον ΕΟΠΥΥ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σε νέα συνεδρίασή της, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, θα αποφασίσει τελικά η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ για την τύχη της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Αυτή είναι η απόφαση την οποία έλαβε χθες το μεσημέρι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ, ενώ, νωρίτερα χθες, την παράταση της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Οργανισμού πέραν της ερχόμενης Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου και τη διενέργεια διαλόγου εν μέσω απεργίας πρότεινε με απόφασή της η έκτακτη γενική συνέλευση των γιατρών - μελών του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ Αττικής.

Έτσι η ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου αναδεικνύεται σε μέρα - ορόσημο για την τύχη της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς στις 10.30 π.μ. της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, με προεξάρχον, ασφαλώς, το θέμα του ΕΟΠΥΥ και των αλλαγών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας.

Από την πλευρά του υπουργού Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει κάνει σαφές δημοσίως και κατ' επανάληψη ότι δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους άμεσους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, εάν προηγουμένως οι τελευταίοι δεν έχουν λήξει την πανελλαδική απεργία του κλάδου.

Εξάλλου, για τη δυνατότητά του και για πρόθεσή του να προκηρύξει ακόμη και 5.500 νέες θέσεις για γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ της χώρας έκανε χθες το πρωί λόγο ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια ζωντανής συζήτησής του με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ Αθανάσιο Αποστολόπουλο, στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL