Live τώρα    
Καμπάνες στην Ιερισσό για την απελευθέρωση των δύο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμπάνες στην Ιερισσό για την απελευθέρωση των δύο

Θεσσαλονίκη: Γλέντι στήθηκε χθες στην Ιερισσό της Χαλκιδικής μόλις έφθασε η είδηση ότι και οι άλλοι δύο προφυλακισμένοι για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός αποφυλακίζονται με περιοριστικούς όρους.

Οι καμπάνες του χωριού άρχισαν να χτυπάνε χαρμόσυνα και γρήγορα οι κάτοικοι μαζεύτηκαν στην πλατεία για να καλωσορίσουν και να σφίξουν στην αγκαλιά τους τούς δύο συναγωνιστές τους στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, που βρίσκονταν άδικα, όπως τονίζουν, στις φυλακές επί τέσσερις μήνες.

Ο Γιάννης Σταθώρης και ο Δημήτρης Ιωάννου από χθες είναι και πάλι ελεύθεροι. Η ανακρίτρια Χαλκιδικής έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των δύο, ύστερα και από την απελευθέρωση των πρώτων δύο που προφυλακίστηκαν και η Εισαγγελία συμφώνησε για την απελευθέρωσή τους με τους περιοριστικούς όρους της μη εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση.

Συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ το Σάββατο

Στο μεταξύ το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές προετοιμάζεται για την παγκόσμια εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων, που έχει οριστεί για μεθαύριο Σάββατο. Οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής μαζί με κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών που ζητάνε τη ματαίωση της δήθεν επένδυσης στις Σκουριές, θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία ΧΑΝΘ και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην περιβαλλοντοκτόνα δραστηριότητα των σύγχρονων χρυσοθήρων και να υπερασπιστούν το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους. Καλούν τους πολίτες να αντιδράσουν στη λεηλασία και το ξεπούλημα των φυσικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας, τονίζοντας ότι η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές θα είναι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα χωρίς επιστροφή, καθώς θα καταστρέψει ένα αρχέγονο δάσος, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων στη ΒΑ Χαλκιδική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0