Live τώρα    
Εις βάρος του ΕΟΠΥΥ / Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τα ιδιωτικά διαγνωστικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εις βάρος του ΕΟΠΥΥ / Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τα ιδιωτικά διαγνωστικά

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών εις βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχωρούν από σήμερα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των χρεωστουμένων του Οργανισμού προς τον κλάδο, τα οποία φθάνουν ήδη τα 200 εκατ. ευρώ για το 2013, ήτοι 40 εκατ. ευρώ για κάθε έναν από τους πέντε τελευταίους μήνες του 2013, τους οποίους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσχεση παροχής υπηρεσιών εις βάρος του ΕΟΠΥΥ εκ μέρους των ιδιοκτητών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων όλης της χώρας θα μπορούσε, σε συνθήκες ορθολογισμού, αλλά και ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος Υγείας, να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, με την επαναδραστηριοποίηση των διαγνωστικών εργαστηρίων τα οποία διαθέτει, αλλά... σχεδόν αδρανή, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.

Ανέστειλαν οι κλινικάρχες

Την ίδια στιγμή την αναστολή της πανελλαδικής επίσχεσης παροχής υπηρεσιών εις βάρος του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της χώρας, μετά από συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Β.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0