Live τώρα    
Απλήρωτοι για 12 μήνες / Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στο φράγμα του Ασωπού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απλήρωτοι για 12 μήνες / Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στο φράγμα του Ασωπού

Στα όρια της εξαθλίωσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του μεγαλύτερου και ακριβότερου έργου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο, στο φράγμα του Ασωπού Κορινθίας, καθώς είναι απλήρωτοι 12 μήνες. Όπως καταγγέλλουν στην «Αυγή», από τον Ιούνιο του 2012 και παρά τις διαβεβαιώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και των αντιπεριφερειαρχών του πως θα φροντίσουν να πληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η ανάδοχος εταιρεία Ιόνιος Α.Ε. τους έχει καταβάλει μόλις δύο μισθούς.

«Ζούμε στην πείνα και με δανεικά και αγύριστα» μας λέει ένας από τους περίπου 50 εργαζόμενους που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όπως σημειώνει, βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας καθώς, αν φύγουν, δεν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τα οποία η εταιρεία έχει υποσχεθεί να πληρώσει σε οκτώ δόσεις. Οι εργαζόμενοι, που τον τελευταίο χρόνο έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις διαμαρτυρίας, επίσχεση εργασίας, ακόμα και σε απεργία πείνας, βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους.

Το πολυσυζητημένο έργο προϋπολογισμού 54.600.000,00 ευρώ, ζωτικής σημασίας για την Κορινθία, είχε μπλοκάρει για αρκετούς μήνες καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία Ιόνιος Α.Ε. από την κατασκευή του έργου του φράγματος του Ασωπού λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Η επανέναρξη των εργασιών έγινε τον Ιούνιο, ωστόσο είναι άγνωστο πότε αυτές θα ολοκληρωθούν.

Μ.ΓΑΣΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0