Αρχαιοκάπηλος με σπάνια αρχαία αντικείμενα που προέρχονται από οικισμό της νεολιθικής περιόδου συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε χώρο στάθμευσης στη μαρίνα Φλοίσβο, όταν πήγε να τα πουλήσει έναντι 600.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 616 αρχαία αντικείμενα, χρονολογούμενα στη νεολιθική περίοδο, και 840 αρχαία νομίσματα, κυρίως ελληνιστικής εποχής, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην κατοχή του βρέθηκαν αντικείμενα όπως: ένα οστέινο εργαλείο νεολιθικής περιόδου, 4 οστέινοι αστράγαλοι μεγάλου μεγέθους, 24 δακτυλίδια, ένας χάλκινος διπλός πέλεκυς, ένας μικρότερος απλός και μία χάλκινη σμίλη.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος στη Λάρισα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 391 νομίσματα διαφόρων εποχών και δύο μετάλλια ρωμαϊκής εποχής. Η αστυνομική έρευνα όμως συνεχίζεται ώστε να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του συλληφθέντος, η τυχόν εμπλοκή του σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, καθώς επίσης και ο τρόπος απόκτησης των αρχαίων αντικειμένων.