"Blockupy Benetton - United Colors Against Benetton", έγραφε ένα από τα πανό των ακτιβιστών των Κοινωνικών Κέντρων Μοριόν της Βενετίας και Πέντρο της Πάντοβα που πολιόρκησαν τα καταστήματα του ομίλου Benetton για να διαμαρτυρηθούν για την κατάρρευση του κτιρίου στο Μπαγκλαντές στις 24 Απριλίου και στο οποίο σκοτώθηκαν περισσότερα από χίλια άτομα τα οποία εργάζονταν ως σύγχρονοι σκλάβοι για τις δυτικές πολυεθνικές του ενδύματος, μεταξύ των οποίων και η Benetton.
Οι Ιταλοί ακτιβιστές κατέλαβαν μεταξύ άλλων τα καταστήματα της Benetton δίπλα στη γνωστή γέφυρα του Ριάλτο και της πλατείας Φιλιμπέρτο στο κέντρο της Βενετία. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν έξω από τα καταστήματα της Benetton στην Πάντοβα και τη Βιτσέντζο, ενώ από τη διεύθυνση του ομίλου στο γειτονικό Τρεβίζο, την πόλη από την οποία ο "προοδευτικός" Μπενετόν ξεκίνησε τις πολύπλευρες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ανακοινώθηκε συμφωνία για την υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων από την κατάρρευση του κτιρίου στο Μπαγκλαντές.
"Ζητάμε από το κόσμο να μποϊκοτάρει τα προϊόντα της Benetton", τόνισε ο εκπρόσωπος των Κοινωνιών Κέντρων, Τομάζο Κατσιάρι, υπενθυμίζοντας ότι ετικέτες της Benetton βρέθηκαν στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές.
Στη Βενετία οι ακτιβιστές έριξαν κόκκινη μπογιά και στη Πάντοβα διαφορετικές μπογιές στις προσόψεις των καταστημάτων της Benetton.