Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/07) σε δασική έκταση στην Αγία Παρασκευή Βιλίων του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:40 σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες οριοθέτησαν την πυρκαγιά σε 40 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 35 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Επίσης, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Παρασκευή Βιλίων του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 16, 2026
Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).
Στο σημείο μετέβη η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δάσος που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, για αυτό οι πυροσβέστες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να την θέσουν υπό έλεγχο.