Παράλυση προκάλεσε στη Μυτιλήνη η νέα δυναμική κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων της Λέσβου, οι οποίοι από το μεσημέρι της Δευτέρας (8/12) απέκλεισαν όλες τις εισόδους του επιβατικού λιμένα. Η πίεση που άσκησαν ήταν τόσο έντονη, ώστε το πλοίο «Διαγόρας» της Blue Star Ferries αναγκάστηκε να αποπλεύσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα εντελώς άδειο, χωρίς επιβάτες, χωρίς οχήματα, με προορισμό τη Χίο και τον Πειραιά.
Στο λιμάνι εγκλωβίστηκαν 150 επιβάτες, 25 φορτηγά και 44 οχήματα, καθώς οι συγκεντρωμένοι αγρότες δεν επέτρεψαν σε κανέναν να επιβιβαστεί. Η παρουσία τους στον χώρο ήταν διαρκής από το μεσημέρι, με έναν και μοναδικό στόχο: να μπλοκάρουν τη λειτουργία του λιμανιού για να ακουστεί το αίτημά τους.
Οι αγρότες δήλωσαν ότι «πέτυχαν τον στόχο τους», ενώ παράλληλα ζήτησαν συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία. Τόνισαν όμως με νόημα ότι η ευθύνη για τα γεγονότα δεν βαραίνει τους ίδιους, αλλά την κυβέρνηση, η οποία –όπως υποστηρίζουν– αγνοεί τα αιτήματά τους και οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε αδιέξοδο.
