Live τώρα    
Καιρός / Πού θα χρειαστεί ομπρέλα σήμερα - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Πού θα χρειαστεί ομπρέλα σήμερα - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

καιρός βροχή ομπρέλα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, σήμερα Τρίτη (13/5). Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά όπου θα κυμανθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 και κατά τόπους στα δυτικά και τη νότια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά από το απόγευμα οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν ενώ από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές και καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. 

Το Σάββατο, τέλος, στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0