«Εγώ τα παιδιά μου δεν τα έφερα στον κόσμο για να γίνουν Ιφιγένειες» ήταν η αποστομωτική απάντηση του Νίκου Πλακιά στο αλαζονικό ύφος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή.
Ο Νίκος Πλακιάς σχολίασε καυστικά την ομιλία του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «το να λέτε κύριε Πρωθυπουργέ το τι θα κάνετε μέχρι το 2027 για τον σιδηρόδρομο και όχι τι δεν κάνατε τα χρόνια της πρωθυπουργίας σας μας δείχνει πόσο ένοχοι αισθανόσαστε για τον άδικο χαμό των συγγενών μας».
«Εάν θέλετε «Ιφιγένειες» να βάζατε όλοι εκεί μέσα στην βουλή τα παιδιά σας στο τρένο και να κάνατε τώρα ένα υπερσύγχρονο ΟΣΕ. Κανένα πρόβλημα» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Και κατέληξε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «τώρα όμως υπάρχει πρόβλημα».
Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά
Την ίδια στιγμή και ο αδελφός του Δημήτρης Πλακιάς εξέφρασε την οργή του με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε «για ακόμα μία φορά σήμερα ένιωσα θυμό και οργή, βλέποντας βουλευτές να χειροκροτούν πάνω σε 57 θύματα και έναν πρωθυπουργό να λέει τι θα κάνει μέχρι το 2027, αλλά δεν μας είπε, τι δεν κάνανε 51 χρόνια που κυβερνάνε» έγραψε ο Δημήτρης Πλακιάς στο Facebook.