Εκτάκτως οδηγήθηκε στο χειρουργείο ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα γίνει προσπάθεια ελέγχου της αιμορραγίας από το λεπτό έντερο. Για το λόγο αυτό ο γαστρεντερολόγος με ενδοσκόπηση θα προσπαθήσει να εντοπίσει το σημείο και ο χειρουργός ιατρός θα επέμβει με λαπαροσκοπική επέμβαση.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε υποβληθεί σε ενδεδειγμένη θεραπεία για τον έλεγχο της αιμορραγίας, αλλά σήμερα το πρωί παρουσίασε δραματική επιδείνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος είναι ηλικίας 95 ετών, είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα από τα Τίρανα.
Από 30 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Τιράνων με ίωση. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, παρουσίασε γαστρορραγία και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στον «Ευαγγελισμό».