Live τώρα    
31°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
29.5°C34.1°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
28.8°C33.9°C
4 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
27.0°C31.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
28.8°C30.8°C
4 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
32 °C
31.8°C31.8°C
2 BF 23%
Ναυάγιο στην Πύλο / Υπό κράτηση οι 9 επιζώντες παρά την αθώωσή τους - Σοβαρά ερωτήματα για ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο στην Πύλο / Υπό κράτηση οι 9 επιζώντες παρά την αθώωσή τους - Σοβαρά ερωτήματα για ΕΛΑΣ

NAYAΓΙΟ ΠΥΛΟΣ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους εννέα Αιγύπτιους επιζήσαντες του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου που αθωώθηκαν πανηγυρικά προχθές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.

Τις δυνατότητες αυθαιρεσίας που ενυπάρχουν στην διοικητική κράτηση φαίνεται πως αξιοποιεί η αστυνομία για να συνεχίζει να κάνει δύσκολη τη ζωή των εννέα Αιγυπτίων για το γεγονός ότι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

Οι οκτώ που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές Ναυπλίου τέθηκαν σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, από το Τμήμα Αλλοδαπών στο κρατητήριο του ΑΤ Ναυπλίου. Ένατος αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές νέων Αυλώνα και κρατείται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) Ταύρου, που είναι γνωστό και ως «Κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη», σύμφωνα με το omniatv.com.

Στις σχετικές ενέργειες κατά της αστυνομικής απόφασης για τη διοικητική κράτηση των εννέα επιζώντων του ναυαγίου της Πύλου ήδη προβαίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους.

Στο μεταξύ, ήταν τέτοια η βιασύνη της αστυνομίας, για τη διοικητική κράτηση των εννέα επιζώντων του ναυαγίου που το δικαστήριο έκρινε αθώους, που συνέταξε τις σχετικές αποφάσεις με τέτοια ταχύτητα που περιλαμβάνουν ψευδή αιτιολόγηση, αλλά και λάθη σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα.

Στην απόφαση διοικητικής κράτησης ο αστυνομικός που την υπογράφει φαίνεται ότι δεν την έχει διαβάσει, αφού η αιτιολογία για την διοικητική κράτηση των εννέα επιζώντων του ναυαγίου της Πύλου βασίζεται σε υποψία «διαφυγής» λόγω «έλλειψης σταθερού καταλύματος».

Ωστόσο, οι συνήγοροι των εννέα διέθεταν διευθύνσεις φιλοξενίας τους, όπως απαιτείται από τη διαδικασία του ασύλου.

Επίσης, η απόφαση διοικητικής κράτησης φαίνεται ότι γράφτηκε βιαστικά, καθώς περιλαμβάνει αναφορά σε «εξαγορά ποινής» των άδικα πρώην προφυλακισμένων, κάτι που δεν ισχύει, αφού η δίωξή τους κρίθηκε συνολικά απαράδεκτη από το δικαστήριο και οι ίδιοι αθώοι για τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL