Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.7°C19.8°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.0°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C18.2°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 82%
Γυναικοκτονία - μητέρα Κυριακής / Ζητά να γίνουν φύλλο και φτερό τα βίντεο και να κατασχεθεί το καταγραφικό του ΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία - μητέρα Κυριακής / Ζητά να γίνουν φύλλο και φτερό τα βίντεο και να κατασχεθεί το καταγραφικό του ΑΤ

Κάμερα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Υπόμνημα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, κατέθεσε η μητέρα της Κυριακής, που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικών τμήμα Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, με την ίδια να ζητά να διαπιστωθεί αν υπήρξε αλλοίωση στο βιντεοληπτικό υλικό.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από έγγραφο η 28χρονη φαίνεται να χτυπήθηκε στην πλάτη, στο μέτωπο αλλά και στο στήθος, με τους γονείς της να καταγγέλλουν ότι ο δράστης ενδέχεται να είχε χρόνο να την χτυπήσει και από μπροστά, εξαιτίας της μη έγκαιρης παρέμβασης του σκοπού του ΑΤ.

Το υπόμνημα της μητέρα - Τι ζητά από τις αρχές

Η μητέρα του θύματος της γυναικοκτονίας, καθώς βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, κατέθεσε χωρίς παρουσία αλλά με υπόμνημα, με το οποίο ζητά από τις αρχές να γίνουν μια σειρά από ενέργειες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ant1 ζητά:

- Να κατασχεθούν όλες οι κάμερες, όχι μόνο του τμήματος, αλλά και των γειτονικών κτιρίων , και να δοθούν όλα τα πρωτότυπα βίντεο, όχι μόνο κατά τα επίμαχα λεπτά του φόνου, αλλά 24ώρες πριν και μετά την δολοφονική επίθεση 

- Τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί από την μητέρα του θύματος, θα πρέπει να εξετάσει, μαζί με τις αρχές, όλα τα βίντεο 

- Να μπουν στη δικογραφία όλες οι απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών των αστυνομικών με την άμεση δράστη, μια ώρα πριν τον φόνο, για να αξιολογηθούν όχι μόνο οι αντιδράσεις των αστυνομικών αλλά και να διερευνηθεί πόσα περιπολικά βρίσκονταν στην περιοχή τα κρίσιμα λεπτά, και ήταν ή όχι διαθέσιμα... 

- Η μητέρα της Κυριακής ζητά ακόμη να μπουν στη δικογραφία απομαγνητοφωνήσεις από συνομιλίες κατοίκων της περιοχής στην Άμεση Δράση για να αναφέρουν πληροφορίες για τον φόνο, ενώ ζητά να γίνει αναπαράσταση στο σημείο

«Η ανακρίτρια έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα. Ζητά κατ' επειγόντως να κατασχεθεί όλο το υλικό», δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, Έλενα Τζούλη.

Τα 5 χτυπήματα του δράστη στην Κυριακή

Από πλευράς του ο πατέρας της Κυριακής, μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των αστυνομικών ψάχνει να βρει αν τα 5 χτυπήματα του δράστη με μαχαίρι, ήταν όλα στην πλάτη ή αν μη έγκαιρη παρέμβαση του φρουρού, έδωσε χρόνο στο δράστη, να γυρίσει το σώμα της Κυριακής και να την χτυπήσει στο στήθος . 

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με το έγγραφο, από την έκθεση αυτοψίας των αρχών, φαίνεται πως η 28χρονη χτυπήθηκε στην πλάτη, στο μέτωπο αλλά και στο στήθος. Μάλιστα, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, η άτυχη Κυριακή έφερε τραύμα άμυνας στα χέρια, καθώς προσπάθησε να σωθεί πιάνοντας το μαχαίρι, ενώ έφερε 3 χτυπήματα στην πλάτη και 2 μπροστά, με τους γονείς του θύματος να καταγγέλλουν ότι ο δράστης είχε χρόνο – εξαιτίας της μη έγκαιρης παρέμβασης του σκοπού,να γυρίσει το σώμα του θύματος και να το χτυπήσει στο στήθος. «Το θανατηφόρο τραύμα ήταν το τελευταίο, το οποίο κατάφερε ο δράστης μπροστά στο στήθος» είπε η δικηγόρος της μητέρας.

Σημειώνεται ότι αύριο παρουσία των τεχνικών συμβούλων που έχουν ορίσει οι γονείς της Κυριακής αλλά και η πλευρά του δράστη, ο 39χρονος κατηγορούμενος θα εξεταστεί από τον ψυχιατρικό πραγματογνώμονα που έχει διορίσει η ανακρίτρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL