Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.2°C26.3°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.7°C25.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.0°C25.5°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C24.3°C
5 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 36%
Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / Τι έδειξαν οι τοξικολογικές του δολοφόνου της Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / Τι έδειξαν οι τοξικολογικές του δολοφόνου της Κυριακής

Η κοπέλα και ο σύντροφός της που την σκότωσε έξω από αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους
INTIME

Χάπια και αλκοόλ φέρεται να είχε καταναλώσει ο 39χρονος γυναικοκτόνος, τη νύχτα που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στο αίμα του 39χρονου έδειξαν βενζοδιαζεπίνες σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Σημειώνεται ότι οι βενζοδιαζεπίνες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με την συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του είναι: 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

«Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ενώ ειδικά για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών του 39χρονου επισήμανε ότι «βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας έλαβε την Τρίτη (9/4) εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε στο κελί του. Επικράτησε ωστόσο έναν αλαλούμ στη μεταφορά του πίσω στον Κορυδαλλό, αφού το νοσοκομείο των φυλακών αρνήθηκε να τον δεχτεί καθώς δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να περιθάλψει ασθενή που βγήκε βγήκε από μονάδα εντατικής θεραπείας. Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι ο γυναικοκτόνος θα επέστρεφε στο «Αττικόν», όμως οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε τελικά στο «Τζάνειο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL