Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.0°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
8.0°C11.4°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.7°C16.1°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.5°C9.6°C
0 BF 81%
Τέμπη - Ευρωπαϊκή Εισαγγελία / Κανείς από όσους απολογήθηκαν για την «717» δεν έχει καταβάλει την εγγύηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη - Ευρωπαϊκή Εισαγγελία / Κανείς από όσους απολογήθηκαν για την «717» δεν έχει καταβάλει την εγγύηση

Το τρένο στα Τέμπη μετά την σύγκρουση
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Στην καταγγελία ότι κανείς από όσους έχει επιβληθεί εγγύηση μέχρι σήμερα για την αμαρτωλή  σύμβαση «717» η οποία συνδέεται με το έγκλημα των Τεμπών, δεν έχει μέχρι στιγμής καταβάλλει το ποσό που του επιβλήθηκε, προχώρησε σήμερα συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση Θρασύβουλος Κονταξής.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, κανείς κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει την εγγύηση που έχει οριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τόνισε ο Θ. Κονταξής η εντολέας του δεν διαθέτει αυτό το ποσό. Σε περίπτωση που το αίτημά της απορριφθεί, τότε όπως ανέφερε ο συνήγορος θα καταθέσει προσφυγή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί για τη σύμβαση «717» πέντε κατηγορούμενοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυοδοσίας που ξεκινούν από 500.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ.

Η επιβολή των μεγάλων χρηματικών εγγυήσεων έγινε με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της ανακρίτριας όσο και της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου που υπηρετεί στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Αναλυτικά η δήλωση του ο Θ. Κονταξή

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).

Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).

Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL