Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
12.8°C18.4°C
3 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.7°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.4°C
5 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.8°C17.7°C
1 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
0 BF 72%
Ναυπηγεία Χαλκίδας / Μία σύλληψη για τον θάνατο του εργάτη κατά τη διάρκεια εργασιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυπηγεία Χαλκίδας / Μία σύλληψη για τον θάνατο του εργάτη κατά τη διάρκεια εργασιών

Εργάτες στα Ναυπηγεία Χαλκίδας
(INTIME/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Ένας 44χρονος υπεύθυνος συνεργείου ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών συνελήφθη χτες από τη λιμενική αρχή της Χαλκίδας, μετά το θανάσιμο εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή ενός 42χρονου εργαζόμενου.

Ο 42χρονος εκτελούσε εργασίες σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, σημαίας Κύπρου, το οποίο ήταν παραβεβλημένο σε εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων της Χαλκίδας, όταν εξάρτημα από μπουκαπόρτα του πλοίου έσπασε και έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρει ακαριαίο θάνατο.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν μετέβησαν αμέσως στελέχη του Λιμενικού και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Ο 42χρονος εργάτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η σορός του 42χρονου εργάτη πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL