Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C21.3°C
5 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.4°C21.6°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C23.2°C
4 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.7°C
5 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.5°C19.0°C
2 BF 68%
Σεισμός 5,7 στο Ιόνιο / Ζημιές στη Ζαχάρω και στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός 5,7 στο Ιόνιο / Ζημιές στη Ζαχάρω και στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Μάντρα έπεσε από σεισμό
patrisnews.com

Ζημιές προκάλεσε στους Δήμους Ζαχάρως και δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, ο σεισμός 5,7 Ρίχτερ που καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Σύμφωνα με το patrisnews.com το οποίο επικαλείται δηλώσεις του δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Μητρόπουλου οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου της περιοχής.

Ρωγμή σε τοίχο
patrisnews.com
Ρωγμή σε τοίχο
patrisnews.com

«Θα κλείσουν για κάποιες μέρες για λόγους προστασίας. Θα υπάρξει όμως και δεύτερος έλεγχος στο στάδιο για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το μέγεθος των ζημιών» σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί ρωγμές σε παλιά γεφύρια και σε παλιά σπίτια, καθώς και σε μαντρότοιχους σπιτιών μέσα στην πόλη της Ζαχάρως» ξεκαθάρισε ωστόσο ότι συνολική εικόνα για τις ζημιές θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών.

Μάντρα έπεσε από σεισμό
patrisnews.com

Προβλήματα και στον δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε ο σεισμός και στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, καθώς καταγράφηκαν ρωγμές σε σχολεία της περιοχής.

Προβλήματα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εντοπίστηκε και στο πνευματικό κέντρο του Καλλικώμου, όπου εξωτερικός τοίχος έχει γείρει επικίνδυνα.

patrisnews.com
patrisnews.com

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος από την πλευρά του, τόνισε στο patrisnews.com ότι «οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ρωγμές σε σχολεία της περιοχής, θα γίνει περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Επίσης στο Πολιτιστικό – Πνευματικό κέντρο Καλλικώμου ένας εξωτερικός τοίχος έχει γείρει επικίνδυνα και θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από τους πολίτες, για την αποφυγή δυσαρεστών καταστάσεων. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο δήμο τα οποία όμως θα καταμετρηθούν τις επόμενες ώρες για να ξέρουμε και το συνολικό μέγεθος τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL