Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ζητώντας από την κυβέρνηση να παραμείνει ανοιχτή η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία παραγωγής νικελίου της ΕΕ.
Επιπλέον, πλήθος κόσμου συμπαραστάθηκε στον αγώνα που δίνουν οι 850 εργαζόμενοι ώστε να μην μείνουν χωρίς εισόδημα. Αργά το απόγευμα καθώς το κύριο μέρος της συγκέντρωσης παρέμεινε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, αντιπροσωπεία των εργαζομένων επιδίωξε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονταν αλληλέγγυα σωματεία που προηγουμένως στάθηκαν στις δύο πλευρές του δρόμου στο ύψος της Σταδίου, προκειμένου να υποδεχτούν τους εργαζόμενους που έρχονταν με λεωφορεία.
Το μήνυμα μίας μαθήτριας στον πρωθυπουργό που θέλει να κλείσει το εργοστάσιο της #ΛΑΡΚΟ στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση για τη διατήρηση των 850 θέσεων εργασίας #κυβερνηση #Μητσοτάκης pic.twitter.com/HouimcwzNC
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 28, 2024
Μετά τη χθεσινή απόφαση για κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία κάλεσαν σήμερα στις 17:00 σε συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ.
Η πορεία με τη συμπαράσταση πλήθος κόσμου για τη διάσωση της #ΛΑΡΚΟ φτάνει στο Σύνταγμα#κυβερνηση #Μητσοτάκης pic.twitter.com/6r1HiMzrza
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 28, 2024

Πλήθος κόσμου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της #ΛΑΡΚΟ στην πορεία προς το Σύνταγμα και το υπουργείο Οικονομικών για να διατηρηθεί στη ζωή και να μην χάσουν τις δουλειές τους 850 εργαζόμενοι pic.twitter.com/Vy8u71o3E0
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 28, 2024
Το σύνθημα του αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή η ΛΑΡΚΟ δίνουν τα παιδιά από σχολεία της περιοχής της ΛΑΡΚΟ όπου βρίσκονται μαζί με το πλήθος των συγκεντρωμένων και φωνάζουν μαζί τους.
Με μπροστάρηδες τους μαθητές από την περιοχή της #ΛΑΡΚΟ , η μεγάλη πορεία για να κρατηθεί στη ζωή το εργοστάσιο pic.twitter.com/RRC0bxe6kb
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 28, 2024
«Έχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά». «Κυριάκο άκου τι λένε οι μαθητές, έξω από τα σπίτια μας δεν βγαίνουμε ποτέ» και «το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ έχει αυτουργό, Σταϊκούρα - Χατζηδάκη - πρωθυπουργό» είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.
Κάτω τα χέρια από την #ΛΑΡΚΟ φώναζε πλήθος κόσμου στην μεγάλη πορεία για τη διάσωση των θέσεων εργασίας 850 εργαζόμενων#κυβερνηση #Μητσοτάκης pic.twitter.com/AV74EcFzPs
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 28, 2024
«Κυριάκο άκου τι λένε οι μαθητές, έξω από τα σπίτια μας δεν βγαίνουμε ποτέ» και «το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ έχει αυτουργό, Σταϊκούρα - Χατζηδάκη - πρωθυπουργό» είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στην μεγάλη πορεία για να διατηρηθεί στη ζωή η ΛΑΡΚΟ.
«Κυριάκο άκου τι λένε οι μαθητές, έξω από τα σπίτια μας δεν βγαίνουμε ποτέ» και «το έγκλημα στη #ΛΑΡΚΟ έχει αυτουργό, Σταϊκούρα - Χατζηδάκη - πρωθυπουργό» είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στην μεγάλη πορεία για να διατηρηθεί στη ζωή η ΛΑΡΚΟ#κυβερνηση… pic.twitter.com/eDlenLi1DE
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 28, 2024
Φωτογραφίες - βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου