Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C18.8°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.9°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.9°C
0 BF 63%
ΛΑΡΚΟ / Μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα - «Το έγκλημα» έχει αυτουργό την κυβέρνηση (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΛΑΡΚΟ / Μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα - «Το έγκλημα» έχει αυτουργό την κυβέρνηση (βίντεο)

Πορεία για τη ΛΑΡΚΟ
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ζητώντας από την κυβέρνηση να παραμείνει ανοιχτή η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία παραγωγής νικελίου της ΕΕ.

Επιπλέον, πλήθος κόσμου συμπαραστάθηκε στον αγώνα που δίνουν οι 850 εργαζόμενοι ώστε να μην μείνουν χωρίς εισόδημα. Αργά το απόγευμα καθώς το κύριο μέρος της συγκέντρωσης παρέμεινε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, αντιπροσωπεία των εργαζομένων επιδίωξε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
avgi.gr

Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονταν αλληλέγγυα σωματεία που προηγουμένως στάθηκαν στις δύο πλευρές του δρόμου στο ύψος της Σταδίου, προκειμένου να υποδεχτούν τους εργαζόμενους που έρχονταν με λεωφορεία.

Μετά τη χθεσινή απόφαση για κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία κάλεσαν σήμερα στις 17:00 σε συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ. 

ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
avgi.gr

 

Το σύνθημα του αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή η ΛΑΡΚΟ δίνουν τα παιδιά από σχολεία της περιοχής της ΛΑΡΚΟ όπου βρίσκονται μαζί με το πλήθος των συγκεντρωμένων και φωνάζουν μαζί τους.

«Έχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά». «Κυριάκο άκου τι λένε οι μαθητές, έξω από τα σπίτια μας δεν βγαίνουμε ποτέ» και «το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ έχει αυτουργό, Σταϊκούρα - Χατζηδάκη - πρωθυπουργό» είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.

«Κυριάκο άκου τι λένε οι μαθητές, έξω από τα σπίτια μας δεν βγαίνουμε ποτέ» και «το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ έχει αυτουργό, Σταϊκούρα - Χατζηδάκη - πρωθυπουργό» είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στην μεγάλη πορεία για να διατηρηθεί στη ζωή η ΛΑΡΚΟ.

Φωτογραφίες - βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL