Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C23.7°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C22.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.9°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
20.2°C23.9°C
0 BF 38%
Τέμπη / Ο ανακριτής στέλνει την Χημική Υπηρεσία να ελέγξει τα χώματα που αφαιρέθηκαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Ο ανακριτής στέλνει την Χημική Υπηρεσία να ελέγξει τα χώματα που αφαιρέθηκαν

ΤΕΜΠΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
INTIME

Οι αποκαλύψεις των προηγούμενων ημερών για την εντολή που δόθηκε κατά τα φαινόμενα από την Πυροσβεστική σε εργολάβο να μετακινήσει 300 κ.μ. χωμάτων από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη και της απόρριψής τους σε αφύλακτο ιδιωτικό χώρο, οδήγησαν σε εντολή της Δικαιοσύνης να ελεγχθεί η χημική τους σύσταση, όπως γράφουν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, ο Εφέτης Ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης σύμφωνα με την συγκεκριμένη πηγή ζήτησε από την Χημική Υπηρεσία να προχωρήσει σε διενέργεια ελέγχου στους όγκους χωμάτων που μετέφερε εταιρεία χωματουργικών μηχανημάτων κατά την εκτέλεση εργασιών πρόσβασης γερανών στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι συγγενείς θυμάτων και οι δικηγόροι τους έχουν τονίσει σαφώς ότι θεωρούν «κλειδί» στην υπόθεση την παρουσία ξυλόλιου, μίας ουσίας που χρησιμοποιείται εκτενώς στην νοθεία καυσίμων. Η συγκεκριμένη ουσία έχει ανιχνευθεί σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της τραγωδίας. Όπως έχει τονίσει ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης αν υπήρχε διαθέσιμο το χώμα, «θα ήταν ανοιχτό βιβλίο για εμάς ... με ένα κυβικό μέτρο από αυτό το χώμα, σήμερα θα είχαμε άλλα αποτελέσματα και άλλα συμπεράσματα».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL