Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C18.8°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.9°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.9°C
0 BF 63%
Τέμπη / Κεραυνοί κατά Αγοραστού από συγγενείς θυμάτων - «Ανδρείκελο» που «ψεύδεται ασύστολα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Κεραυνοί κατά Αγοραστού από συγγενείς θυμάτων - «Ανδρείκελο» που «ψεύδεται ασύστολα»

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
screenshot Youtube / Onlarissa

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Λάρισας για το δεύτερο εξώδικο από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών προς τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό το βράδυ της Τρίτης, όπως καταγράφει στα σχετικά βίντεο που έχει δημοσιεύσει περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ του το onlarissa.

Ο γονέας επιβάτη, δικηγόρος Γιώργος Ηλιόπουλος τόνισε ότι στο πρώτο εξώδικο «ο κ. Αγοραστός απάντησε εν μέρει. Ψεύδεται απόλυτα, γι’ αυτό κινήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για παράβαση καθήκοντος. Πώς ανέχεστε έναν άνθρωπο που εμπλέκεται, τουλάχιστον εμένα με εκπλήσσει ... δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να ανέχεται την εμπλοκή της. Στη δικαιολόγηση των δαπανών εμπλέκεται και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας αλλά και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Λάρισας. Σε αυτές τις αποφάσεις αναφέρονται σε δήθεν αναγκαίες διανοίξεις, περιγράφεις, απεγκλωβισμό ατόμων, σε καμία περίπτωση όμως δεν αναφέρονται σε κονδύλια και σχετικές αποφάσεις για τη μεταφορά συντριμμιών οπουδήποτε. Επειδή υλοποιήθηκε σχέδιο που αφορούσε τη διαχείριση επικίνδυνων χημικών ουσιών ως εμπορευμάτων και η όλη διερεύνηση αφορά την υγεία ανθρώπων που τραυματίστηκαν είναι αναγκαία η ενημέρωση. Γιατί έγινε αυτή η διαχείριση; Πώς μπορούμε να αποκαλύψουμε τι είδους χημικές ουσίες διέρρευσαν στο χώρο; Αυτό προϋποθέτει η δημοκρατία. Επειδή ήταν κι ο γιος μου στο τρίτο βαγόνι, δεν επιτρέπω σε κανένα κύριο ή ανδρείκελο να παίζει με τη ζωή και την υγεία του. Κάντε κάθε δυνατή ενέργεια αυτό το εξώδικο να απαντηθεί. Επειδή πιστεύω και στην εντιμότητα και στην ευθιξία, με αγωνία σας απευθύνω την παραίνεση να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Ο σύζυγος θύματος Χρήστος Κωνσταντινίδης είπε ότι «από τον Αύγουστο έχουμε καταθέσει την πρώτη εξώδικη δήλωση στον κ. Αγοραστό. Μετά από 10 ημέρες πήραμε την απάντησή του πως επικαλέστηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και τις παρουσίες ανώτερου κλιμακίου και ήταν συναρωγός στην υπόθεση του μπαζώματος. Στις 11 Σεπτεμβρίου καταθέσαμε δεύτερο εξώδικο και παρόλα αυτά δεν πήραμε απάντηση. Ενώ είχε γίνει επίδοση του εξωδίκου, δεν βρέθηκε πουθενά. Οπότε το θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Περιμένουμε να δοθούν απαντήσεις δηλαδή από ποιον πήρε εντολές ο κ. Αγοραστός, για ποιο λόγο έγινε το συγκεκριμένο μπάζωμα και χωρίς την παρουσία δικαστικών αρχών, πού μεταφέρθηκαν τα βαγόνια, αλλά και πολλές απαντήσεις σχετικά με το δυστύχημα».

Η επιζήσασα Ευδοκία Τσαγκλή τόνισε από την πλευρά της ότι «είναι επώδυνο να μας κατηγορούν. Να προβείτε σε ενέργειες για να προχωρήσουμε με στοιχεία. Θα μπορούσε να είναι μέσα στο τρένο το παιδί ή ο γονιός οποιουδήποτε».

Από την πλευρά του ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε αποκλειστικά υποστηρικτικό ρόλο και παρείχε σύμφωνα με τις αποφάσεις τα μέσα για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση, όπως προβλέπει το Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών που είναι νόμος του κράτους και τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα. Αυτή είναι όλη η διαδικασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

«Τα νομοθετήματα που επικαλείται ο κ. Αγοραστός δεν εφαρμόστηκαν, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του κοινού όπως προβλέπει βασικά το σχέδιο. Η Ομάδα Αnubis που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να συμμετάσχει στις έρευνες για βιολογικό υλικό, DNA, νεκρούς, δεν έγινε δεκτή, ας μας πει γιατί. Ήρθε έξι μήνες μετά να διερευνήσει και βρήκε ευρήματα, στο σκουπιδότοπο που τα πέταξαν και με δική του ευθύνη. Πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνει "Αρχή της Νομιμότητας", την αξία της ζωής και του ανθρώπου γενικά, τι ακριβώς περιφρουρεί το Κράτος Δικαίου. Ορισμένοι δεν μπορούν φαίνεται να αντιληφθούν αυτές τις έννοιες, ούτε να τις στηρίξουν στην πράξη. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο», παρενέβη ο κ. Ηλιόπουλος. Στα παραπάνω ο κ. Αγοραστός είπε ότι «όλα αυτά που λέγονται δεν ισχύουν για την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL