Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C18.8°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.9°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.9°C
0 BF 63%
Κύκλωμα μαστροπείας / Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία - Τέσσερις συλλήψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύκλωμα μαστροπείας / Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία - Τέσσερις συλλήψεις

γυναίκα
(freepik.com)

Άλλη μια σοκαριστική υπόθεση μαστροπείας ήρθε στο φως μετά τη σύλληψη από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανήλικων της Ασφάλειας Αττικής τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ότι εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη στις 17 και 18 Μαρτίου σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας. Στο πλαίσιό της, συνελήφθησαν μία 25χρονη, ένας επίσης 25χρονος, ένας 54χρονος και μία 21χρονη, ως φερόμενα μέλη του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ η 25χρονη επιπρόσθετα και το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη. Αφού ανέπτυξε φιλική σχέση μαζί τους, τα εξωθούσε να κάνουν συναντήσεις σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων ενώ τις συνόδευε και η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Αντίστοιχα, οι άλλοι κατηγορούμενοι, ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των ανήλικων στα ξενοδοχεία τα οχήματά τους.

Η 21χρονη που συνελήφθη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων, όπως προέκυψε από την έρευνα.

Κατόπιν παραγγελίας του 17ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων διενεργήθηκε έρευνα πρωινές ώρες  της 18-03-2024 στις οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων προς ανεύρεση στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση, και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεων Αποφάσεων και Βουλευμάτων.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL