Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C21.2°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.0°C20.5°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
1 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 72%
12χρονη – Κολωνός / «Το κορίτσι είχε επιλέξει συγκεκριμένη στάση ζωής» - Εξοργιστική δήλωση δικηγόρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

12χρονη – Κολωνός / «Το κορίτσι είχε επιλέξει συγκεκριμένη στάση ζωής» - Εξοργιστική δήλωση δικηγόρου

Συνθήματα στο κατάστημα του Ηλία Μίχου
(INTIME NEWS/ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ)

Στη ντροπιαστική δήλωση ότι η 12χρονη θύμα βιασμού και μαστροπείας στην υπόθεση του Κολωνού «επέλεξε» μία «συγκεκριμένη στάση ζωής» προχώρησε η συνήγορος κατηγορουμένων στην εν λόγω υπόθεση, Βάσω Πανταζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια δικηγόρος, η οποία στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει νομικά τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τον αστυνομικό μαστροπό στην δυσώδη υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, Δημήτρη Μπουγιούκο, μιλώντας στην τηλεόραση του Open δήλωσε δίχως ίχνος ντροπής για τη 12χρονη ότι «δυστυχώς αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει, για να επιβιώσει, μια συγκεκριμένη στάση ζωής».

Με λίγα λόγια η Β. Πανταζή εκπροσωπώντας κατηγορούμενους παιδοβιαστές -όχι τον βασικό κατηγορούμενο Μίχο- έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ένα παιδί 12 ετών επιλέγει να εκδίδεται.

Στη συνέχεια, η Β. Πανταζή σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει το προφίλ των πελατών της και να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναφέρθηκε σε «12.500 πειστήρια» από τα οποία όπως υποστήριξε δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους που εκπροσωπεί, προσθέτοντας ότι «δεν τη χτύπησαν, δεν την απείλησαν, δεν χρησιμοποίησαν βία». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωσή της ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της αναγνώρισε στους εντολείς της, «πλάνη για την ηλικία του θύματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β. Πανταζή εξηγώντας τη διαφορά μεταξύ των κατηγοριών για βιασμό ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου, που αφορά στη περίπτωση του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης Ηλία Μίχου, σημείωσε ότι η μεν πρώτη περίπτωση μπορεί να επιφέρει φυλάκιση από 10 έτη μέχρι ισόβια, ενώ η δεύτερη από 10 έως 15 χρόνια.

«Ο βιασμός στην Ελλάδα έχει δύο μορφές τέλεσης. Είτε ασκώ βία την ώρα εκείνη στο θύμα μου, είτε το απειλώ με τρόπο που να κινδυνεύει η ζωή του και η σωματική του ακεραιότητα και τελώ συνουσία. Εάν εγώ είμαι ένα πρόσωπο που μου το είχαν εμπιστευτεί και το παρασύρω και το πείθω και το παραπλανώ, με οποιονδήποτε δηλαδή άλλο τρόπο, να τελέσει συνουσία μαζί μου, τότε παύει να υπάρχει ο βιασμός και υπάρχει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου, κάτι για το οποίο η εισαγγελική αρχή πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου, το οποίο είναι ένα βαρύτατο κακούργημα, με βαρύτατο πλαίσιο ποινής με 10-15 έτη», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL