Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C23.0°C
3 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.6°C23.7°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
23.3°C24.0°C
4 BF 48%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
4 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C22.9°C
3 BF 31%
Ανοιχτή Πόλη για Κολωνό / Αθηναίες και Αθηναίοι προσβαλλόμαστε από κάθε δείγμα ανοχής στη σήψη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη για Κολωνό / Αθηναίες και Αθηναίοι προσβαλλόμαστε από κάθε δείγμα ανοχής στη σήψη

Κώστας Ζαχαριάδης
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

«Η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της ανήλικης του Κολωνού βρίσκεται σε οφθαλμοφανή απόκλιση από το κοινό αίσθημα δικαίου», τονίζει με δελτίο Τύπου η Ανοιχτή Πόλη, σχολιάζοντας το περιεχόμενο και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η συστηματική κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού μέσα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης μας, πίσω από τις πόρτες γειτόνων μας, αποτελεί πληγή για την πόλη. Η πρόταση αθώωσης του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, για τις βαρύτερες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία, αποθρασύνει τα κυκλώματα της εκμετάλλευσης και αποθαρρύνει τα θύματα από την καταγγελία των εκμεταλλευτών τους. Παράλληλα, κι αυτό είναι ίσως το πιο ανησυχητικό, κλονίζει επικίνδυνα την εμπιστοσύνη του πολίτη σε θεσμούς που είναι κρίσιμοι για την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι προσβαλλόμαστε από κάθε δείγμα ανοχής στη σήψη. Θέλουμε τις γειτονιές μας ερμητικά κλειστές στην παρακμή και στην εκμετάλλευση των πιο ευάλωτων. Θέλουμε την πόλη μας με σύγχρονες δομές αλληλεγγύης και όχι με οπισθοδρομικά δίκτυα καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Προσδοκούμε ότι η τελική απόφαση του δικαστηρίου θα ανατρέψει την ατυχή εισαγγελική πρόταση, στέλνοντας το σωστό μήνυμα στην κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL