Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.0°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C24.3°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
21.0°C23.2°C
0 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.8°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 60%
Άδωνις Γεωργιάδης / Κυνικές δηλώσεις για τον καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε - «Εκείνος δεν προσήλθε στο ραντεβού»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Κυνικές δηλώσεις για τον καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε - «Εκείνος δεν προσήλθε στο ραντεβού»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης
(EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Να αποσείσει κάθε ευθύνη από πάνω του για την τραγωδία στην Κρήτη με τον καρκινοπαθή ασθενή που αυτοκτόνησε επειδή το φάρμακο που θα χρησιμοποιούσε για τη χημειοθεραπεία του ήταν άφαντο, επιχείρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι με τον εκλιπόντα είχε κλειστεί ραντεβού στις 4 Μαρτίου στο οποίο ο ασθενής δεν προσήλθε. Ωστόσο η κόρη του 72χρονου έδωσε την πραγματική διάσταση της τραγωδίας, παραθέτοντας στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του στο Mega είπε μεταξύ άλλων:

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, πράγματι υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

«Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4 Μαρτίου. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

Η κόρη του αυτόχειρα,  Στέλλα Τουρνά, εξήγησε στο news247.gr ότι το προκαθορισμένο ραντεβού για την πρώτη χημειοθεραπεία ήταν για τις 4 Μαρτίου, με τη προϋπόθεση όμως θα βρισκόταν το φάρμακο και το πήγαινε ο ασθενής στο νοσοκομείο, κάτι που δεν έγινε.

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μιλούσα με τις γιατρούς του νοσοκομείου και μου ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε ούτε στο νοσοκομείο. Εμείς δεν το βρίσκαμε πουθενά και ακύρωσα το ραντεβού. Τη Δευτέρα 4/3 βρέθηκε ως δια μαγείας το φάρμακο και με πήραν τηλέφωνο στις 10 το πρωί να πάει ο πατέρας μου για χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ, είχα φύγει για Ρόδο και ο πατέρας μου ήταν μόνος και καθόλου προετοιμασμένος για να πάει ξαφνικά στο νοσοκομείο» σημείωσε.

Το επόμενο ραντεβού καθορίστηκε για τις 12 Μαρτίου. Ωστόσο, ο άνθρωπος δεν άντεξε άλλο να υπομένει και έδωσε τέλος στη ζωή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL