Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.9°C22.6°C
4 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.3°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C22.1°C
1 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C20.9°C
3 BF 37%
Θεσσαλία / Δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο στο μνημείο του αγρότη στο Κιλελέρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλία / Δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο στο μνημείο του αγρότη στο Κιλελέρ

Aγροτικό συλλαλητήριο στο μνημείο του αγρότη στο Κιλελέρ
larissanet/Θανάσης Καλιακούδας

Τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων τίμησαν οι Θεσσαλοί αγρότες στο μνημείο του αγρότη στο Κιλελέρ, που έφτασαν το πρωί της Κυριακής στο σημείο με τα τρακτέρ τους ζητώντας λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Οι ίδιοι ένα εικοσιτετράωρο πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στέλνουν μήνυμα εξέγερσης κι αντίστασης με τις πληγές στη Θεσσαλία να είναι ακόμα εμφανείς από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στον τόπο της θυσίας πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση, καθώς συμμετείχαν αντιπροσωπείες αγροτών από άλλες περιοχές της χώρας, όπου και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.

Θεσσαλοί αγρότες στο μνημείο του αγρότη στο Κιλελέρ
larissanet/Θανάσης Καλιακούδας

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, εξήγησε πως η εξέγερση του Κιλελέρ στέλνει διαχρονικά μηνύματα.

«Εμείς συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αύριο έχουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπου και θα θέσουμε τα θέματά μας για τη Θεσσαλία, που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες και περιμένουμε απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα».

«Σήμερα στέλνουμε μήνυμα εξέγερσης, αντίστασης και αντεπίθεσης», τόνισε ο κ. Μαρούδας συμπληρώνοντας ότι στη Θεσσαλία πάνω από 350.000 στρέμματα δεν θα καλλιεργηθούν φέτος.

«Τιμούμε την εξέγερση των κολίγων πριν 114 χρόνια με ένα αγροτικό συλλαλητήριο, εδώ από το Κιλελέρ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΟΑΣ ν. Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας.

«Απαιτούμε λύσεις για την Θεσσαλία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φτάνουν τα λόγια, πρέπει να περάσουμε σε έργα», ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας τα αιτήματα των αγροτών.

«Τιμάμε τους αγώνες των κολίγων, με αγώνες», σημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε προβλήματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί, κάνοντας ειδική αναφορά στις παρακάρλιες περιοχές, όπου χιλιάδες στρέμματα είναι κάτω από το νερό και πολλά ακόμα δεν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν λόγω των καταστροφικών πλημμυρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL