Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C25.2°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
1 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.6°C25.9°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.2°C30.5°C
5 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 72%
Κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών / Αποκαλυπτικές εικόνες και βίντεο από τη δράση του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών / Αποκαλυπτικές εικόνες και βίντεο από τη δράση του

Αντλία σε βενζινάδικο
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ)

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες και οδήγησε στη σύλληψη – την Τρίτη, 20 ατόμων για λαθρεμπόριο καυσίμων και ξέπλυμα χρήματος, οι οποίοι πήραν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα. Για την ίδια υπόθεση διώκονται ακόμα 10 άτομα, που διέφυγαν τη σύλληψη.

Οι αξιωματικοί της οικονομικής Αστυνομίας για να συγκεντρώσουν όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος τους παρακολουθούσαν στενά με drone.

Μία από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες είναι ένα πάρκινγκ φορτηγών στην περιοχή του Ασπροπύργου, που είχε στο παρελθόν συνδεθεί με ένα από τα ισχυρότερα μέλη της επονομαζόμενης Greek Mafia που δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια, το Πάσχα του 2022.

Στο βίντεο και στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν, μέλη του κυκλώματος απεικονίζονται να μεταφέρουν και να μεταγγίζουν διαλύτες σε βυτιοφόρα, σε πάρκινγκ φορτηγών στην περιοχή του Ασπροπύργου.


Ρόλο αρχηγού αποδίδει η Αστυνομία σε έναν 62χρονο με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, ο οποίος στο παρελθόν φέρεται να είχε διατελέσει ιερέας στη Μεγάλη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα από τα βυτιοφόρα που, κατά την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο εν λόγω πάρκινγκ, ανήκει σε επιχειρηματία, που στο παρελθόν έχει διωχθεί περισσότερες από μία φορές για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Τα μέλη του κυκλώματος, είτε εισήγαν από τη Βουλγαρία διαλύτες για τη νόθευση του καυσίμου, είτε τους παρασκεύαζαν εντός συνόρων, σε εργοστάσιο που είχαν υπό τον έλεγχό τους στην περιοχή της Τανάγρας.

Στην πρώτη περίπτωση τα βυτιοφόρα έμπαιναν στη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα. Στη δεύτερη, οι κατηγορούμενοι αγόραζαν πρώτες ύλες από την εγχώρια αγορά υπό την κάλυψη εταιρείας παραγωγής απολυμαντικών. Στην συνέχεια, επεξεργάζονταν τις ουσίες και παρασκεύαζαν διαλύτες για τη νόθευση της βενζίνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL