Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C23.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.2°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.0°C22.1°C
0 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.5°C
4 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
4 BF 35%
Αγιά Λάρισας / Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγιά Λάρισας / Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους

ΤΡΑΚΤΕΡ
EUROKINISSI

«Βράζει» σταθερά ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής στην Θεσσαλία για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με την έκρηξη του κόστους παραγωγής και τις καταστροφές από τις πλημμύρες.

Η σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αγιά αγρότες και κτηνοτρόφοι την Τρίτη ήταν «πραγματικά δίχως προηγούμενο» όπως γράφει σήμερα το Onlarissa, με την αγανάκτηση όλων να είναι εμφανής. Αυτό που έχει πυροδοτήσει τον νέο κύκλο αντιδράσεων είναι η μη αποζημίωση των παραγωγών στην δική τους περιοχή για τις καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η αποσπασματική αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει λίγα χιλιόμετρα μακριά στο να αποδίδονται αποζημιώσεις, (500 ευρώ το στρέμμα στα μήλα και 200 ευρώ στα κάστανα ως 70% μάλιστα της συνολικής οικονομικής βοήθειας που θα τους δοθεί, κατά την ίδια πηγή).

Οι παραγωγοί της Αγιάς αποφάσισαν να ξαναβγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, ξεκινώντας αύριο με παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, στη συνέχεια με μαζική συμμετοχή στους εορτασμούς για την επέτειο του Κιλελέρ την Κυριακή, πριν προχωρήσουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Αγιάς την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Σκληρή κριτική ασκείται στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, καθώς αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους ακυρώνοντας δύο προγραμματισμένα ραντεβού τις τελευταίες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL