Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C23.5°C
4 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.3°C26.0°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.9°C27.0°C
4 BF 26%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C22.7°C
4 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C24.6°C
0 BF 35%
Κατερίνη / Τα ακαθάριστα αυλάκια ομβρίων κατέστρεψαν ξανά τον ίδιο κτηνοτρόφο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνη / Τα ακαθάριστα αυλάκια ομβρίων κατέστρεψαν ξανά τον ίδιο κτηνοτρόφο

ΝΕΚΡΑ ΑΡΝΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ
Φωτογραφία αρχείου - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI

Πλήρη και πάγια ανυπαρξία του κράτους καταγγέλλει μετά την καταστροφή της κτηνοτροφικής του μονάδας, μιλώντας στον Ant1, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Ζωβλήκας.

Όπως περιέγραψε, όταν προ ημερών έφυγαν από την κτηνοτροφική μονάδα το βράδυ, αμέσως μετά ξέσπασε πολύ δυνατή βροχή. Όταν επέστρεψαν, στις 11 περίπου, η στάθμη του νερού περνούσε το 1,5 μ. σε ύψος. Η πλημμύρα έπνιξε πάνω από 300 αρνιά και κάποια πρόβατα, όπως ανέφερε.

Όπως τόνισε, τα νερά θα έπρεπε να έχουν φύγει από τα αυλάκια για την απορροή των ομβρίων, ωστόσο παρέμεναν ακαθάριστα. Έτσι, «φούσκωσαν» και γύρισαν μέσα στη μονάδα.

Η αξία των νεκρών ζώων πρακτικά είναι ανεκτίμητη, ενώ έχουν χαθεί και πάρα πολλές ζωοτροφές, όπως περιέγραψε. Όπως ανέφερε ενδεικτικά, τα ζώα είχαν εισαχθεί και είχαν αξία ως 1.400 ευρώ το ένα. Δεν είναι μόνο η απώλεια του ζωϊκού κεφαλαίου που θα προωθείτο για κατανάλωση την περίοδο του Πάσχα, όπως εξήγησε. «Είναι πάνω στην παραγωγή τα ζώα, είμαστε σε φουλ σεζόν όπως λέμε εμείς ... είναι η περίοδος των γεννήσεων. Ακόμη και ζώα που επέζησαν, μένοντας έξω θα πάθουν πνευμονία και θα χαθούν».

Η καταστροφή αυτή είχε επαναληφθεί και το 2017, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στην μέριμνα των Αρχών. «Δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος, αν συνεχίσουμε έτσι, η κτηνοτροφία και η αγροτιά γενικά θα σβήσει, τον πρωτογενή τομέα το κράτος δεν τον βοηθάει καθόλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL