Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.2°C28.0°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
22.2°C27.2°C
1 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C28.7°C
2 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.4°C27.4°C
1 BF 43%
Χάρης Δούκας - Τέμπη / Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή - Θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χάρης Δούκας - Τέμπη / Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή - Θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα

Ο Χάρης Δούκας
(INTIME NEWS/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ)

«Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη» τονίζει ο Χάρης Δούκας με αφορμή το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων των Τεμπών. Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει ότι θα εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας σημειώνει: «Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έσβησαν με πλυστικό μηχάνημα τα 57 ονόματα. Μετά τον σάλο, σήμερα το πρωί, η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου, Ρωξάνη Μπέη με δήλωσή της σημείωσε ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια», ζητώντας παράλληλα συγνώμη από «τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Ωστόσο αργότερα, η Ρωξάνη Μπέη με νέα δήλωσή της έκανε γνωστό ότι τα ονόματα σβήστηκαν «μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής».

Αμέσως μετά, πηγές του φρουραρχείου σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν σημείωναν ότι η εν λόγω εντολή δόθηκε, «όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

Αναλυτικά, οι εν λόγω πηγές ανέφεραν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL