Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
1 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C21.6°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C22.0°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 59%
Ακρωτηριασμός στρατιώτη ΕΛΔΥΚ / Ψάχνουν αν και ποιος δεν απέσυρε τις ελαττωματικές χειροβομβίδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακρωτηριασμός στρατιώτη ΕΛΔΥΚ / Ψάχνουν αν και ποιος δεν απέσυρε τις ελαττωματικές χειροβομβίδες

ΕΛΔΥΚ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Προ ημερησίας διάταξης και πρώτο στη σειρά συζήτησης «λόγω της σοβαρότητας του θέματος» θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Επιτροπή Άμυνας της κυπριακής Βουλής το θέμα των ελαττωματικών χειροβομβίδων και η σύνδεσή του με τον προ ημερών σοβαρότατο τραυματισμό και ακρωτηριασμό Έλληνα στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, όπως είπε στο SigmaLive ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας.

Αναφερόμενος σε παρόμοιο ατύχημα την περασμένη δεκαετία, ο ίδιος είπε «ευελπιστώ ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και απέσυραν τότε το υλικό». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως υπογράμμισε, «αν είναι το ίδιο υλικό και το άφησαν, κάποιοι είναι υπόλογοι». «Οι οδηγίες τότε ήταν να αποσυρθεί το υλικό, διότι ήταν ελαττωματικό από ό,τι φαίνεται», όπως διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα στα κυπριακά ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα περίεγραφαν ότι ο άτυχος στρατιώτης αφαίρεσε την περόνη από χειροβομβίδα και επιχείρησε να κάνει ρίψη. Η χειροβομβίδα ωστόσο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράξη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο χέρι και το πρόσωπο. Τελικά, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το άκρο του δεξιού του χεριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL