Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.7°C17.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C18.3°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
4 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.0°C
0 BF 87%
Αγρότες / Ζεσταίνουν μηχανές στα μπλόκα για την παναγροτική κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρότες / Ζεσταίνουν μηχανές στα μπλόκα για την παναγροτική κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη

Αγρότες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ ετοιμάζουν οι αγρότες τη μεγάλη κάθοδό τους στην Αθήνα για το παναγροτικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τρίτη (20/2), όπου προαναγγέλλουν ότι θα συμμετέχει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ.

Παρά τις απαγορεύσεις κυβέρνησης και Χρυσοχοΐδη, που επιχειρούν να βάλουν «μπλόκο» στην πανκινητοποίηση επικαλούμενοι ζητήματα ασφαλείας, το μέτωπο των αγροτών δεν κάνει πίσω και δηλώνει αποφασισμένο.

Στο πλευρό των αγροτικών αιτημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, υπεύθυνη Αγροτικού Τομέα του κόμματος, σημείωσε πως «σε όλη την Ευρώπη οι αγροτικές κινητοποιήσεις εκδηλώθηκαν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και στις πρωτεύουσες των κρατών».

«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη αυτό απαγορεύεται. Εάν η κυβέρνηση δεν θέλει κινητοποιήσεις να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν κινητοποιήσεις. Που να κλιμακώνονται και να διεκδικούν. Είμαι υπέρ της διεκδίκησης των αιτημάτων των πολιτών δεν είμαι υπέρ της τακτοποίησης των ημετέρων», ξεκαθάρισε επίσης ο Σωκράτης Φάμελλος στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

Σημειώνεται ότι στη Βουλή έχει κατατεθεί η διάταξη για την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Στα μπλόκα η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την κάθοδο

Οι αγρότες δεν έφυγαν στιγμή από τα μπλόκα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Στο Δερβένι οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. 

Οι αγρότες στη Φλώρινα συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης κατά διαστήματα μέσα στη μέρα. 


Κλειστή παρέμεινε και η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική, στο ύψος του κόμβου Πορταριάς, με τους αγρότες να προειδοποιούν πως ο αποκλεισμός πιθανόν να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο με σκοπό να ασκήσουν πίεση για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. 

Πενήντα τρακτέρ έκλεισαν το κέντρο της πόλης των Γρεβενών, όπου οι αγρότες προχώρησαν σε μηχανοκίνητο πορεία. Καλούν σωματεία, συλλόγους και φορείς να συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως λένε, ο αγώνας τους αφορά την επιβίωση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. 

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην ελληνική πρωτεύουσα, ενισχύοντας με δυνάμεις το μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, το μπλόκο της Καστοριάς στο τελωνείο και το κτήριο της Περιφέρειας. 

Στον κόμβο του Νησελίου από τις 19:00 έως και τις 20:00 βρέθηκαν οι αγρότες της Ημαθίας το απόγευμα του Σαββάτου με τα τρακτέρ τους.


Στις Σέρρες οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία Οδό για μισή ώρα στο ύψος του Στρυμονικού, όπου παρέμειναν με τα τρακτέρ τους. Σημειώνεται πως το συντονιστικό τους όργανο αποφάσισε πως η κάθοδος από τις Σέρρες στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία. 

 

Οι αγρότες της Ημαθίας από τις19:00 μέχρι τις 20:00 το απόγευμα του Σαββάτου (17/2) θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες των Σερρών προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού για μισή ώρα στο ύψος του Στρυμονικού όπου παραμένουν τα τρακτέρ τους. Το συντονιστικό τους όργανο αποφάσισε πως θα κατέβουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της Τρίτης με λεωφορεία.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL