Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C23.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.2°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.0°C22.1°C
0 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.5°C
4 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
4 BF 35%
Πράσσειν άλογα 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πράσσειν άλογα 

εργασίες για το Μετρό στην πλατεία Κυψέλης
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Στην αρχή της Φωκίωνος Νέγρη-πλατεία Κυψέλης φιγουράρει ένα πανό που γράφει «Να φύγει τώρα το κουτί της ανακύκλωσης από την είσοδο του σχολείου μας» και υπογράφεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου. Η έκκληση είναι σαφής, μόνο που θυμίζει αμυδρά μια ιστορία με τον Χότζα. Ο Χότζας είχε έναν νοικάρη που του ζήτησε μεγαλύτερο χώρο για την οικογένειά του. Τότε αυτός τον συμβούλεψε να βάλει μέσα στο υπάρχον σπίτι τη γάτα και διαδοχικά τις κότες. Κι έπειτα, επειδή τα παράπονα συνεχίστηκαν, του είπε να βάλει μέσα τον σκύλο, τον γάιδαρό του κ.λ.π. Όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και ο άνθρωπος κόντευε να σκάσει, ο Χότζας του είπε να βγάλει διαδοχικά τον γάιδαρο, τον σκύλο, τις κότες, τον γάτο. Οπότε ο νοικάρης ένιωσε ευτυχισμένος κι ευχαρίστησε τον Χότζα!

Μετά τα έργα που έγιναν στον συγκεκριμένο χώρο δεν ξέρουμε αν οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ευτυχισμένοι με την απόσυρση του κουτιού ανακύκλωσης. Ο χώρος ήδη φιλοξενεί αυτοσχέδιους κήπους, ημιμόνιμη εγκατάσταση εστιατορίου, παιδική χαρά, ένα περίπτερο που ξεφύτρωσε τελείως αιφνιδιαστικά, κάθε Τρίτη τα αυτοκίνητα της λαϊκής αγοράς. Πρώτα η περιοχή υπερφορτώθηκε με διάφορες χρήσεις, τώρα πιθανόν δημιουργείται μια αντίστροφη κίνηση. Εν τω μεταξύ, τα παιδάκια που συγκεντρώνονταν όλες τις ώρες της ημέρας και έπαιζαν μπάλα ή άλλα παιχνίδια τώρα δεν έχουν πού να παίξουν.

Παράλληλα, τα έργα στον Λόφο του Στρέφη σταμάτησαν - μεγάλο όφελος για την κοινωνία. Τώρα αρχίζει μια κριτική για τη «διπλή ανάπλαση» που δεν έγινε. Λέει γι’ αυτήν ο Δούκας των Αθηνών: «Δεν βρήκαμε καμία τεκμηρίωση, κανέναν προγραμματισμό, συντονισμό και ουσιαστική προώθηση των σύνθετων και αλληλοσυσχετιζόμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν». Πολύ ωραία και αποκαλυπτικά της μπακογιανικής περιόδου, όμως υπάρχει κάτι που διαφεύγει της προσοχής του. Είναι η προτεραιότητα των συνοικιών, των επαρχιών της πρωτεύουσας, που πρέπει αν μη τι άλλο να συνεκφωνείται με όλες τις προγραμματιζόμενες δράσεις. Θα περιμέναμε, λοιπόν, μια άλλη εκκίνηση, άσχετη με τις μιντιακές συμπάθειες και τα φιλικά ποδοσφαιρικά σχήματα, από έναν δήμαρχο που θέλει να βάλει τέλος στο αμαρτωλό παρελθόν του Μπακογιάννη. Αυτόν που νόμιζε ότι με τα έργα σε προνομιούχες περιοχές θα ήταν αυτοκράτορας πασών των Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL