Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.8°C22.9°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C24.2°C
4 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.4°C
2 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
18.3°C21.0°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.8°C23.9°C
3 BF 29%
Τέμπη / Καταγγελίες ότι σβήστηκε βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Καταγγελίες ότι σβήστηκε βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Τα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Καταγγελίες ότι σβήστηκε βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Το βιντεοληπτικό υλικό από τον σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου και έγινε η φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας και των υπόλοιπων σταθμών απ’ όπου διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία, διαγράφηκε» λένε στο Star κύκλοι εργαζομένων του ΟΣΕ. 

Παράλληλα αναφέρουν ότι δε ζητήθηκε το εν λόγω υλικό, αλλά μόνο τα βίντεο για τους σταθμούς από όπου διήλθε το επιβατικό τρένο. Ακόμα, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, το γραφείο του προφυλακισμένου επιθεωρητή δε σφραγίστηκε από τις ανακριτικές αρχές, ενώ από την πρώτη κιόλας μέρα του δυστυχήματος αλλάχθηκε η κλειδαριά.

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη βρέθηκαν ουσίες όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, να επισημαίνει μεταξύ άλλων, μιλώντας στον 9,84, ότι οι ουσίες αυτές δεν υπάρχουν στη φύση και δεν θα έπρεπε να έχουν εντοπιστεί στο σημείο του δυστυχήματος ενώ επέκρινε τον προσανατολισμό της έρευνας μόνο στην ύπαρξη ελαίου σιλικόνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL