Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.2°C21.9°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C20.1°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.5°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
1 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 94%
Άδωνις Γεωργιάδης / Κάνει πίσω για την τεράστια αύξηση της συμμετοχής ασφαλισμένων σε φάρμακα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Κάνει πίσω για την τεράστια αύξηση της συμμετοχής ασφαλισμένων σε φάρμακα

γεωργιαδης
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Οι τεράστιες αντιδράσεις από τους φαρμακευτικούς συλλόγους και τους ασφαλισμένους ανάγκασαν τον υπουργό Υγείας σε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της επιβάρυνσης όταν ασφαλισμένοι αγοράζουν με επιπλέον κόστος γενόσημα σκευάσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι εντός της ημέρας πρόκειται να δημοσιευτεί απόφαση με την οποία για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ. «Κλειδώνει την επιπλέον αυτή επιβάρυνση στα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό».

«Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν ήταν βούλησή μου η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών», αλλά αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι «δεν είχαν υπολογίσει» τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Σημειώνεται ότι μόλις χτες ο υπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1 στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε εάν έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, είχε απαντήσει: «Όχι, Δεν έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL