Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.6°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.2°C
2 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.0°C16.0°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.9°C
2 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 94%
Ζωγράφου - ΕΚΠΑ / «Κατέβασαν» τον server και μπλόκαραν την τηλε-εξεταστική (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωγράφου - ΕΚΠΑ / «Κατέβασαν» τον server και μπλόκαραν την τηλε-εξεταστική (βίντεο)

ΕΚΠΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΕΡΒΕΡ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
avgi.gr

Τον server που υποστηρίζει το σύστημα τηλε-εξεταστικής στο ΕΚΠΑ έριξαν για μια ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, υλοποιώντας τη συλλογική απόφαση να στηρίξουν τον αγώνα των φοιτητών και να αντιταχθούν στην προσπάθεια καταστολής και παράκαμψής του μέσα από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες.

Η παύση λειτουργίας του δικτύου ξεκίνησε στις 10. Οι διοικητικοί υπάλληλοι άνοιξαν πανό με μήνυμα «τα όνειρα μένουν ζωντανά με αγώνα» μπροστά από την είσοδο του τμήματος Πληροφορικής στου Ζωγράφου και φώναξαν συνθήματα. 

Το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Αντωνίου, συμβασιούχος επί 19 χρόνια όπως ο ίδιος κατήγγειλε, τόνισε στο avgi.gr ότι «βρισκόμαστε εδώ σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών απέναντι σε αυτό το άδικο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί πλήρως την δημόσια δωρεάν Παιδεία, την καταστρέφει. Καταστρέφει τις υποδομές των δημόσιων πανεπιστημίων. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βρεθούμε στο Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε σήμερα τουλάχιστον να μην γίνουν οι τηλε-εξεταστικές. Όλο το σύστημα ταυτοποίησης περνά μέσα από αυτό το κτίριο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία τηλε-εξέταση».

«Θέλουμε να δείξουμε και εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στον αγώνα των φοιτητών και στο δίκαιο αίτημά τους για δημόσια δωρεάν Παιδεία, με πτυχία που έχουν αξία», όπως τόνισε.

Ο Παντελής Βαϊνάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δήλωσε στο avgi.gr ότι βρέθηκε στο σημείο της παρέμβασης «συμπαραστεκόμενος στην απόφαση του Συλλόγου Εργαζόμενων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, μαζί με φοιτητές και άλλους εργαζόμενους, ώστε κινηματικά να απαντήσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταστείλει με τις ηλεκτρονικές εξετάσεις την κινητοποίηση των φοιτητών κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ».

Με την παρέμβασή μας εδώ, έχει "πέσει" ο server, για να μην γίνουν έστω για λίγη ώρα οι εξετάσεις ηλεκτρονικά. Είναι το πρώτο μήνυμα, μια πρώτη νίκη. Είμαστε εδώ μαζί με τους φοιτητές εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, για να μην περάσει ο νόμος που θα κάνει τα πανεπιστήμια και τα πτυχία εμπόρευμα, όπως έχουν κάνει την Υγεία και τόσα άλλα».

Σημειώνεται ότι φοιτήτρια του τμήματος φυσικής του ΕΚΠΑ κατήγγειλε στον 105,5 Στο Κόκκινο πως καθηγητής, παρακάμπτοντας το μπλοκάρισμα του server έστειλε στο Messenger φοιτητή το λινκ του webex και του ζήτησε να το κοινοποιήσει στους συμφοιτητές τους που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για συγκεκριμένο μάθημα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου


Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση εξέδωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΕΚΠΑ:

ΔΤ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL