Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
14.2°C19.3°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.5°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
18.3°C21.0°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
19.9°C26.8°C
7 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 82%
Αγρότες - Κτηνοτρόφοι / Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ αποφασίζουν για κάθοδο στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρότες - Κτηνοτρόφοι / Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ αποφασίζουν για κάθοδο στην Αθήνα

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Τα επόμενα βήματα στον αγώνα τους απέναντι στην προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την έκρηξη στο κόστος παραγωγής και τις τεράστιες καταστροφές στην πρωτογενή παραγωγή από πλημμύρες και πυρκαγιές αναζητούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την Δευτέρα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής κατεβαίνουν και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις 08.30 το πρωί ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα τρακτέρ από τα Μουδανιά, με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου θα καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Χτες Κυριακή έκλεισαν για πάνω από 10 ώρες την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών στο ύψος του ομώνυμου κόμβου.

Την Τρίτη πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη Νίκαια της Λάρισας, στις 12.00 το μεσημέρι, από τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλία. Εκεί έχουν καλέσει σε Πανελλαδική Σύσκεψη Συντονισμού οι Συντονιστικές Επιτροπές από τα μπλόκα σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο. Στα Τρίκαλα στις 12.00 πραγματοποιείται μηχανοκίνητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με την προσυγκέντρωση να έχει ανακοινωθεί για τις 11.00 στο Κολυμβητήριο.

Στόχος των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι τελικά να φτάσουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Πελοπόννησο και την Αρκαδία η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων προχώρησε σε σύσκεψη στο μπλόκο του Άστρους Κυνουρίας, που εξελίχθηκε σε μηχανοκίνητη πορεία στο Άστρος, με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της πόλης. Επίσης στη Λακωνία οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διατηρούν μπλόκο στον κόμβο Δαφνίου-Κροκεών, όπου το απόγευμα της Κυριακής η συγκέντρωση μετατράπηκε σε γλέντι στήριξης στον χώρο. Σήμερα στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού κινητοποιούνται με προσυγκεντρώσεις τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων από τη Μεσσήνη, ενώ προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης σε Χανδρινού, Καζάρμα, στο Σταθμό Μεσσήνης. 

Στην Δυτική Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία είχε προηγηθεί δυναμική κινητοποίηση στα διόδια Ακτίου-Βόνιτσας στην Πρέβεζα, όπου οι αγρότες των μπλόκων της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας και του Λούρου Πρέβεζας άνοιξαν την διέλευση στα οχήματα. Στην Ηλεία αντίστοιχα συνεχίζονται με επίκεντρο το μπλόκο σειρά από κινητοποιήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και νέα συγκέντρωση.

Στην Κρήτη και τα Χανιά, κινητοποίηση πραγματοποιεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΕΟΑΣΝΧ) στις 11.00 στα Μεγάλα Χωράφια. Στο Ηράκλειο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διακοπτόμενο μπλόκο έστησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο των Πεζών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL