Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.2°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.7°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.1°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.1°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.4°C17.4°C
2 BF 85%
Υμηττός / Σε τραγική κατάσταση 90 άλογα - Έκκληση από εθελοντές για βοήθεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υμηττός / Σε τραγική κατάσταση 90 άλογα - Έκκληση από εθελοντές για βοήθεια

ΑΛΟΓΑ ΥΜΗΤΤΟΣ

Περίπου 90 άλογα ζουν στον Υμηττό σε κακές συνθήκες. Τα άλογα έχουν καταφέρει να επιβιώσουν χάρη σε εθελοντές όμως τα έξοδα, οι ανάγκες, η προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες, η καθημερινή φροντίδα τους, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και πολλά άλλα , είναι τεράστια και οι αδύναμες πλάτες των λίγων εθελοντών δεν μπορούν σηκώσουν.

άλογα Υμηττός

Οι εθελοντές απευθύνονται με επιστολή τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες που ζουν τα 90 άλογα ως μία «τραγωδία» που εξελίσσεται «πολύ κοντά στην Αθήνα».

άλογα Υμηττός

«Το κράτος και δη, όταν θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκό, είναι υποχρεωμένο να προβαίνει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τα ζώα αυτά, όταν δεν έχουν κηδεμόνα και χρήζουν βοήθειας» επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

«Η μικρή συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στη σίτιση των ζώων αυτών δε μπορεί να είναι το άλλοθι του κράτους, γιατί τα έξοδα, οι ανάγκες, η προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες, η καθημερινή φροντίδα τους, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και πολλά άλλα, είναι τεράστια και οι αδύναμες πλάτες των λίγων εθελοντών δεν μπορούν σηκώσουν υπογραμμίζουν.

Τέλος ζητούν από τον υπουργό «να συγκαλέσετε μια ευρεία σύσκεψη, στην οποία να παρίστασθε ο ίδιος, των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, της Περιφέρειας Αττικής, των αρμόδιων Εισαγγελέων και  φυσικά των εθελοντών πολιτών και φιλοζωικών φορέων, που ασχολούνται με τη προστασία των ζώων αυτών».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

«Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αυγενάκη

Κοιν: Την Εισαγγελία Αρείου Πάγου – Αντεισαγγελία Περιβάλλοντος

Θέμα: Τραγωδία Ιπποειδών στον Υμηττό !

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο υπουργείο στο οποίο προΐστασθε και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ανήκει η μέριμνα, η φροντίδα, η ευζωία, το θεσμικό καθεστώς των ιπποειδών. Το κράτος και δη, όταν θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκό, είναι υποχρεωμένο να
προβαίνει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τα ζώα αυτά, όταν δεν έχουν κηδεμόνα
και χρήζουν βοήθειας.

Πολύ κοντά στην Αθήνα, στον Υμηττό, ξετυλίγεται μια τραγωδία, επιτρέψτε μας να πούμε, για περίπου 90 άλογα. Ποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος, και μάλιστα όταν καθημερινά και επί μήνες υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο και στα social media, που αναφέρονται σ' αυτά και στα οποία γίνονται συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια, θα άφηνε τους πολίτες του να σηκώσουν ένα τέτοιο τεράστιο βάρος εκμεταλλευόμενο κατ' ουσία το πολιτισμό τους, τη κουλτούρα τους, το σεβασμό τους προς τα ζώα ;

Η μικρή συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στη σίτιση των ζώων αυτών δε μπορεί να είναι το άλλοθι του κράτους, γιατί τα έξοδα, οι ανάγκες, η προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες, η καθημερινή φροντίδα τους, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και πολλά άλλα , είναι τεράστια και οι αδύναμες πλάτες των λίγων εθελοντών δεν μπορούν σηκώσουν.
Ζητάμε κ. Υπουργέ να συγκαλέσετε μια ευρεία σύσκεψη, στην οποία να παρίστασθε ο ίδιος, των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, της Περιφέρειας Αττικής, των αρμόδιων Εισαγγελέων και φυσικά των εθελοντών πολιτών και φιλοζωικών φορέων, που ασχολούνται με τη προστασία των ζώων αυτών.

Τέλος και ευκαιρίας δοθείσης θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε, αν προτίθεστε να καταθέσετε νομοσχέδιο για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων αυτών, που είναι από τα πλέον κακοποιημένα, παραμελημένα και εκμεταλλευόμενα ζώα στη
χώρα μας .

Από το παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες και ενημέρωση για το δράμα αλόγων και εθελοντών πολιτών
 
Εν αναμονή απάντησεώς σας, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε μια καλή
χρονιά.

Με εκτίμηση,
Νατάσα Μπομπολάκη
Πρόεδρος της
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις
Περιβάλλον, Ζώα, αντι Κυνήγι
Νομικός»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL