Live τώρα    
Τέμπη / Μια μακέτα σιδηροδρομικού δικτύου στη μνήμη των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Μια μακέτα σιδηροδρομικού δικτύου στη μνήμη των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος

Μακέτα
ΕΡΤ

Μια μακέτα σιδηροδρομικού δικτύου στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ήρθε στα χέρια του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών της Λάρισας. 

Πρόκειται για μια δουλειά που ξεκίνησε κατά την διάρκεια του 1970 από τον Σπύρο Βασιλακόπουλο και έφτασε στα χέρια του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών της λίγο καιρό πριν.

Μετά τον θάνατο του δημιουργού της, η οικογένεια του αποφάσισε να δωρίσει την εντυπωσιακή μακέτα στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. 

Πρόκειται για μια μικρογραφία ενός ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού δικτύου με πλήρη κίνηση των τρένων, με σταθμούς και φωτοσήματα.

Πάνω στην μακέτα, τα τρένα κινούνται «με πλήρη ασφάλεια», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών, Γιάννης Μάνθος. 

Μάλιστα, οι αμαξοστοιχίες – μινιατούρες, λειτουργούν με τηλεδιοίκηση. Συγκεκριμένα, είναι μια μορφή τηλεδιοίκησης  που δεν είναι ψηφιακή και όλες οι ενέργειες γίνονται από τον πίνακα. 

Προς τιμήν των θυμάτων το Κέντρο θα παρουσιάσει στο κοινό τη μακέτα σε μια εκδήλωση που θα γίνει αύριο 21 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0