Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C20.7°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C20.7°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.9°C22.1°C
4 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C20.4°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.3°C
0 BF 67%
Ιράν / Επαναπατρίστηκε ο Έλληνας ναυτικός του St. Nicolas - Οι πρώτες δηλώσεις του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιράν / Επαναπατρίστηκε ο Έλληνας ναυτικός του St. Nicolas - Οι πρώτες δηλώσεις του

Ναυτικός στο πλοίο St Nikolas
screenshot/glomex

«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου» δήλωσε ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου St. Nikolas, το οποίο κατελήφθη την Πέμπτη 11/1 από το Ιράν στον Κόλπο του Ομάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νεαρός ναυτικός έφτασε στη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής και μιλώντας στα τηλεοπτικά κανάλια μίλησε για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του στο πρώτο ναυτικό ταξίδι του. Ο ίδιος ευχαρίστησε το Ιράν για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν. «Μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία του επαναπατρισμού μου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά ψύχραιμος καθώς ανάλογα έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά και «περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

Επιπλέον σημείωσε ότι είχε το κινητό του και μπορούσε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όλους όσοι βοήθησαν για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο St Nikolas, ήταν φορτωμένο με αργό πετρέλαιο και είχε προορισμό την Τουρκία. Η κατάληψη έγινε σε αντίποινα για την κατάσχεση πέρυσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες του ίδιου σκάφος το οποίο είχε ιρανικό πετρέλαιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL