Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα Πέμπτη (18/1), κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, αρχικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα γίνει σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Παρασκευή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοδυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά. Στα δυτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 22 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο, μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες στα 9, στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.
Την Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9, τοπικά στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 10 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Τη Δευτέρα, τέλος, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα νοτιοανατολικά προβλέπονται πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τα δυτικά τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.