Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.4°C21.9°C
1 BF 79%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.3°C20.4°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.1°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.4°C
0 BF 88%
Εξεταστική για Τέμπη / Πρωτοφανής σκύλευση του νεκρού μηχανοδηγού μέσω «γαλάζιου» non paper
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξεταστική για Τέμπη / Πρωτοφανής σκύλευση του νεκρού μηχανοδηγού μέσω «γαλάζιου» non paper

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επιμένει στη σκύλευση του νεκρού μηχανοδηγού η ΝΔ, με κύκλους των μελών της πλειοψηφίας στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών να επαναλαμβάνουν λεπτομερώς μέσω διαρροής τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού, πριν το δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «κύκλοι» χρεώνουν στην πρόεδρο της ΡΑΣ την έγκριση της ιατρικής γνωμάτευσης που πιστοποιούσε την επάρκεια του θανόντα μηχανοδηγού τη στιγμή που, όπως διευκρίνισε η ίδια η επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννα Τσιαπαρίκου, δεν μπορούσε να υπεισέλθει σε ιατρικά ζητήματα.

Εντύπωση προκαλεί δε πως οι «κύκλοι» κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διαρροές σε «φιλικά ΜΜΕ» ενώ όλη η διαδικασία ήταν on camera.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης επιχείρησε να αποδείξει πως ο νεκρός μηχανοδηγός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση λόγω βεβαρημένου παρελθόντος σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του. Με αυτή την τακτική αποσκοπούσε να αποδώσει ευθύνες στη ΡΑΣ, καθώς σήμερα εξεταζόταν η πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

«Φτάσατε να ενοχοποιήσετε και νεκρούς…» κατηγόρησε την πλειοψηφία ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, Βασίλης Κόκκαλης, εξαιτίας της προσπάθειας της πλειοψηφίας να παρουσιάσει τον νεκρό μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας ως μη ικανό εξαιτίας βεβαρυμένου ιατρικού παρελθόντος, γεγονός για το οποίο -κατά τη ΝΔ- ευθύνεται η ΡΑΣ.

Η Ιωάννα Τσαπαρίκου, κατέθεσε τα ιατρικά πιστοποιητικά που διαβιβάστηκαν στην ανεξάρτητη Αρχή και καθιστούσαν επαρκή τον μηχανοδηγό, με τα έγγραφα να κρίνονται ελλιπή από την πλειοψηφία.

Αργότερα το απόγευμα της Τρίτης η διαρροή της ΝΔ σε μια προσπάθεια να αποδομήσει δήθεν τα έγγραφα σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «η γνωμάτευση ωστόσο που ενέκρινε η ΡΑΣ και που παρουσίασε η κ. Τσιαπαρίκου στην επιτροπή δεν φέρει ούτε ΑΜΚΑ, αλλά ούτε και αριθμό ταυτότητας, εγείροντας μείζονα ερωτήματα για την εγκυρότητά της, αλλά και την αξιοπιστία της όλης διαδικασίας ελέγχου των ιατρικών πιστοποιητικών από την ανεξάρτητη αρχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL