Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.7°C23.4°C
3 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.0°C27.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C28.2°C
1 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C21.9°C
4 BF 60%
Πάτρα - Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» / Στον εισαγγελέα o νοσηλευτής που κατηγορείται για βιασμό 23χρονης ασθενούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα - Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» / Στον εισαγγελέα o νοσηλευτής που κατηγορείται για βιασμό 23χρονης ασθενούς

Το νοσοκομείο Πάτρας Άγιος Ανδρέας
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο νοσηλευτής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του για βιασμό 23χρονη ασθενής στα επείγοντα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tempo24.news, το περιστατικό ανέφερε στην Αστυνομία γυναίκα γιατρός, η οποία έδωσε και λεπτομέρειες για την φερόμενη ως τελεσθείσα πράξη στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας. Την ίδια στιγμή, o Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής»

Στο μεταξύ, το πρωτοφανές περιστατικό επιβεβαίωσε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, η 23χρονη πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας από τον Πύργο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Εξετάστηκε από γιατρό και οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά τη λήψη των δειγμάτων η γιατρός έφυγε και ο νοσηλευτής παρέμεινε με την ασθενή, προχωρώντας αδίστακτος και προκλητικός, κατά τη νεαρή γυναίκα, σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου. Η 23χρονη κάλεσε σε βοήθεια και, μαζί με τον πατέρα της που έσπευσε στην αίθουσα αναζωογόνησης, απευθύνθηκαν στη γιατρό που την είχε εξετάσει.

«Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή, ο οποίος κρατείται και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης, η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες.

Ο Μ. Γιαννάκος, ωστόσο, επισημαίνει τα κενά της νομοθεσίας και της διαδικασίας. «Να διερευνηθεί και να απολυθεί, όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε - έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL