Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C22.0°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.9°C
3 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.0°C19.4°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
4 BF 39%
Ξάνθη / Οργή για την 19χρονη που παρασύρθηκε από αστυνομικό - Παρίστανε τον μάρτυρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξάνθη / Οργή για την 19χρονη που παρασύρθηκε από αστυνομικό - Παρίστανε τον μάρτυρα

Πορεία στην Ξάνθη και δεξιά η φωτογραφία της 19χρονης

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12) στην Ξάνθη για τον θάνατο της 19χρονης Αϊσέ που παρασύρθηκε από όχημα αστυνομικού, στον Παλαιό Ζυγό.

Πολίτες, σύμφωνα με το xanthinea.gr, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και πραγματοποίησαν πορεία προς την αστυνομική διεύθυνση, όπου σταμάτησαν, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή της Τρίτης (12/12) στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η Αϊσέ είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε αστυνομικός. 

Το σκυλάκι επέστρεψε στο σπίτι με το λουρί και αυτό ήταν που προκάλεσε πανικό στους συγγενείς της 19χρονης, με τη μητέρα της να βγαίνει στον δρόμο αναζητώντας τα ίχνη της. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σε κρίσιμη κατάσταση διακομίσθηκε στη συνέχεια στην Καβάλα, όπου έδωσε μάχη για να παραμείνει ζωντανή. 

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση.

«Η συμπεριφορά του δράστη δείχνει πως όσα συνέβησαν, χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης» 

Η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας ζητά να βγει η αλήθεια στο φως και κάνει έκκληση για μάρτυρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο αστυνομικός εγκατέλειψε το κορίτσι στο σημείο, ενώ αρχικά παρίστανε τον αυτόπτη μάρτυρα.

Μιλώντας στον Alpha ο ξάδελφος της 19χρονης κοπέλας είπε ότι: «Στο σημείο που έγινε το ατύχημα, ψάξαμε, δε βρήκαμε τίποτα, ούτε φρενάρισμα ή κάποιο σημάδι που να δείχνει πως έγινε εδώ το ατύχημα. Προσπαθούμε να μάθουμε πόση ώρα έκανε να έρθει το ασθενοφόρο. Στην αρχή είδαμε εφημερίδες να γράφουν πως ήταν τροχαίο με εγκατάλειψη. Μετά οι περισσότερες άλλαξαν τα πάντα και είπαν πως δεν υπάρχει εγκατάλειψη και έκατσε ο αστυνομικός μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Εάν δεν υπήρχε εγκατάλειψη, δε θα έπρεπε να υπάρχει αυτόφωρο; Ο αστυνομικός είπε πως πανικοβλήθηκε και έφυγε. Δε θα έπρεπε να κάτσει να τη βοηθήσει; (...) ήξερε ο αστυνομικός τι τον περίμενε. Η δουλειά του είναι».

Από πλευράς του ο δικηγόρος της οικογένειας, Μιχάλης Πατεράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το κύριο ερώτημα είναι κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το τροχαίο δυστύχημα. Η συμπεριφορά του δράστη δείχνει πως όσα συνέβησαν, χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης. Ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία, λόγω του σταδίου της έρευνας αλλά ο αστυνομικός δεν είχε λόγο να απομακρυνθεί από τον τόπο του δυστυχήματος. Δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν είχε πιει αλκοόλ ή με ποια ταχύτητα κινούνταν το όχημα. Οι βλάβες που υπέστη η 19χρονη δημιουργούν την εικόνα πως κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Δεν υπάρχει αξιόπιστη μαρτυρία μέχρι στιγμής και για αυτό υπάρχει έκκληση να μιλήσει κάποιος που ξέρει κάτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL