Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.7°C18.2°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
3 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.4°C17.1°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
2 BF 58%
Περιβάλλον / Μεγάλη κινητοποίηση για την υπεράσπιση των βουνών στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιβάλλον / Μεγάλη κινητοποίηση για την υπεράσπιση των βουνών στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Μεγάλη κινητοποίηση για την υπεράσπιση των βουνών
Avgi.gr

Μεγάλη κινητοποίηση για την προστασία των βουνών στο κέντρο της Αθήνας, με τους συγκεντρωμένους να στέλνουν δυνατό μήνυμα κατά της λεηλασίας της φύσης και να δηλώνουν -όπως αναφέρεται στο κάλεσμα- έτοιμοι να παλέψουν «για την υπεράσπιση της φύσης και των τόπων που αγαπάμε και δίνουν ζωή σε εμάς και στις επόμενες γενιές».

Με συνθήματα όπως «ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία» και «το πάθος για ελεύθερα βουνά είναι δυνατότερο απ' τα αιολικά», πλήθος κόσμου αντέδρασε στην «καταστροφή των βουνών, των ποταμών και των δασών από το ενεργειακό λόμπι», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών, σήμερα 11/12. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι και πραγματοποίησαν πορεία προς την Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. 

«Αγώνας ταξικός και οικολογικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος»«Εκείνοι για τα κέρδη λεηλατούν τη φύση, οι ταξικοί αγώνες η δική μας λύση», «Βουνά καμμένα, χωριά πλημμυρισμένα, κράτος και κεφάλαιο μας πνίξανε στο αίμα» και «Όλη η Ελλάδα μια οροσειρά δεν αντέχει άλλο μπουλντόζες και μπετά» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα των διαδηλωτών.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό κάλεσμα «δεν έχει τελειωμό η λεηλασία της φύσης από τα ενεργειακά έργα που αδειοδοτούνται στις βουνοκορφές, τα νησιά, τα ποτάμια και τους κάμπους σε όλη την χώρα. Δεν έχουν τελειωμό η καταστολή και οι διώξεις όσων υπερασπίζονται τα δάση, τις θάλασσες και τις πλαγιές που απειλούνται από βιομηχανικές αιολικές και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, εξορύξεις υδρογονανθράκων και ορυχεία μετάλλων που εξυπηρετούν μόνο τα κέρδη των μεγάλων ενεργειακών και εργολαβικών εταιρειών. Είναι ανάγκη όλων μας αυτή την οργή να την εκφράσουμε σε κάθε τόπο, κάθε πόλη, κάθε χωριό και κάθε δήμο και ως ομάδες που υπερασπιζόμαστε τη φύση, τη γη, τη ζωή και την ελευθερία να ενώσουμε τις φωνές μας δίνοντας ηχηρά το μήνυμα της αντίστασης».

Avgi.gr

Ρεπορτάζ Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL