Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.6°C23.1°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.0°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
23.2°C28.3°C
5 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.1°C
2 BF 88%
Δολοφονία Όλιβερ – Αράχωβα / Γιατί η μοναδική ακριβής διάγνωση είναι της κτηνιάτρου που περιέθαλψε το χάσκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Όλιβερ – Αράχωβα / Γιατί η μοναδική ακριβής διάγνωση είναι της κτηνιάτρου που περιέθαλψε το χάσκι

Όλιβερ Αράχωβα

Νέα στοιχεία που δίνουν απαντήσεις στο αν μπορεί να γίνει νέα νεκροψία – νεκροτομή στο οκτάχρονο χάσκι που βρήκε βασανιστικό θάνατο από άγνωστο ή αγνώστους στην Αράχωβα έδωσε η δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο, Ελένη Ηλιοπούλου, με μεγάλη εμπειρία στο φιλοζωικό ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού επικοινώνησε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου και της ξεκαθάρισαν ότι ούτε εντολή έχουν πάρει για να πραγματοποιήσουν νεκροψία – νεκροτομή στον Όλιβερ αλλά ούτε και θα μπορούσαν έντεκα ημέρες μετά τον θάνατό του και ενώ έχει προηγηθεί στο οκτάχρονο χάσκι εγχείρηση στην προσπάθεια να διασωθεί και στη συνέχεια νεκροψία-νεκροτομή από δύο κτηνιάτρους της Π.Ε Βοιωτίας.

Όπως επεσήμαναν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη δημοσιογράφο Ελένη Ηλιοπούλου, ακόμα και αν μεταφερθούν τώρα κάποια κομμάτια από τη σορό του οκτάχρονου χάσκι δεν θα μπορούσαν να βγάλουν συμπέρασμα καθώς έχουν αλλοιωθεί. 

Αυτό που γίνεται όσον αφορά στις νεκροψίες-νεκροτομές ζώων είναι η άμεση κατάψυξή τους και η άμεση μεταφορά τους προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση στοιχείων.

Ασφαλές συμπέρασμα για την κακοποίηση του οκτάχρονου χάσκι δεν μπορούσαν να βγάλουν και οι κτηνίατροι της Π.Ε Θεσπρωτίας καθώς η νεκροψία – νεκροτομή έγινε ενώ ο Όλιβερ είχε ήδη εγχειριστεί από την κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα στην προσπάθειά της να σώσει τη ζωή του οκτάχρονου χάσκι. Και αυτός είναι ο λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες το συμπέρασμα των δύο κτηνιάτρων της Π.Ε Θεσπρωτίας δεν μπορεί να πιστοποιηθεί ο βιασμός με αιχμηρό αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα που περιέθαλψε τον Όλιβερ  εντόπισε μώλωπες στο σώμα του, ένα σπασμένο πλευρό και τραύματα στον πρωκτό από αιχμηρό αντικείμενο, που η εκτίμησή της είναι ότι αποκλείεται να έγινε από άλλο ζώο παρά μόνο από άνθρωπο.

Για το θέμα που έχει συνταράξει το πανελλήνιο δηλώσεις έκανε στο Mega η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου. Όπως ανέφερε «βρισκόμαστε στο στάδιο της ποινικής προδικασίας. Ό,τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι φήμες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το χάσκι βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, υπάρχει η γνωμάτευση μίας εξαιρετικής κτηνιάτρου. Οι πρώτες φωτογραφίες δεν δείχνουν αίματα εξωτερικά. Η γνωμάτευση μιλάει για τραύματα μόνο στα γεννητικά όργανα του ζώου με κάποιο αντικείμενο. Περιμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας».

Με νέες δηλώσεις του ο δήμαρχος Αράχωβας, Γιάννης Στάθας,  έκανε λόγο για στοιχεία που έχουν παραδοθεί στην ΕΛΑΣ η οποία πραγματοποιεί την έρευνα. 
«Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην ΕΛΑΣ και τα επεξεργάζονται. Για να φύγει και αυτή η σκιά ότι κρύβουμε πράγματα. Έκανα χαρτί για να μας απαντήσει η αστυνομία για την πορεία των ερευνών και η εισαγγελία αν κάποιος δημότης έχει αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία», ανέφερε στο Mega.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια αναζήτησης του δράστη ή των δραστών με την έρευνα να έχουν αναλάβει στελέχη από το τμήμα ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στην Αράχωβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL