Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C23.2°C
5 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.7°C
5 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.7°C19.4°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.8°C
5 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
4 BF 26%
Ιατρικός Σύλλογος / Έκκληση για έγκαιρο εμβολιασμό κατά της γρίπης και του κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιατρικός Σύλλογος / Έκκληση για έγκαιρο εμβολιασμό κατά της γρίπης και του κορωνοϊού

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ανάγκη για έγκαιρο, εντός του Νοεμβρίου, αντιγριπικό εμβολιασμό, υπενθυμίζει στους άνω των 60 ετών ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς από τα μέσα Δεκεμβρίου ως και τον Μάρτιο παρατηρείται στη χώρα μας έξαρση των κρουσμάτων γρίπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, εκτός από τους άνω των 60 ετών ο ΠΙΣ καλεί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, όσοι προσέχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι διαμένοντες σε κλειστές δομές, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι χρόνια και σοβαρά πάσχοντες προηγούνται στον αντιγριπικό εμβολιασμό, ενώ χρήσιμο είναι να συζητήσουν με τον ιατρό τους, το ενδεχόμενο εμβολιασμού.

Ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη να έχει συζητήσει ο πολίτης με τον γιατρό του την ανάγκη για κάθε ιατρική πράξη, όπως είναι ο εμβολιασμός, ώστε να δοθεί στον θεράποντα η ευκαιρία να ενημερώσει για τις πιθανές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο κάθε οργανισμός (ενεργή λοίμωξη, ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά.) αλλά και να προάγει την ανάγκη για εμβολιασμό όλων των πολιτών.

Όσον αφορά στην προστασία από τον κορωνοϊό, ο Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι οι 13.000 εμβολιασμοί την ημέρα «είναι πολύ λίγοι».

Οι ιατροί, συνεχίζει ο ΠΙΣ, οφείλουν να ενημερώσουν τους ασθενείς τους που νόσησαν ή εμβολιάστηκαν προ 6μηνου έναντι του κορωνοϊού, ότι αυτήν τη στιγμή είναι εντελώς ακάλυπτοι.

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι η διενέργεια του επικαιροποιημένου εμβολίου για τις τελευταίες μεταλλάξεις του κορωνοϊού «είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλους τους άνω των 60 ετών, τους υγειονομικούς, αλλά και για κάθε άλλο πολίτη που επιθυμεί να προστατευθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL