Live τώρα    
Σεισμός στην Εύβοια / Τι λένε Λέκκας, Παπαδόπουλος για τα 5,2 Ρίχτερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός στην Εύβοια / Τι λένε Λέκκας, Παπαδόπουλος για τα 5,2 Ρίχτερ

Σεισμογράφος
INTIME/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Να αποφεύγονται τα παλιά σπίτια και να δίνεται από τους κατοίκους ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους του Μαντουδίου στην Εύβοια καθώς στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 5,2 Ρίχτερ παρατηρούνται κατολισθήσεις, συνιστούν οι επιστήμονες.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δείχνει, πάντως,  ότι δεν έχουμε μεγάλους σεισμούς στην περιοχή».

Το Μαντούδι χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα αλλά σε χαμηλά επίπεδα, επεσήμανε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκτίμησε ότι τα 5,2 Ρίχτερ είναι η «οροφή» της σεισμικής δραστηριότητας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται πολύ καλή παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση ενεργοποίησης γειτονικών ρηγμάτων από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι «δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν άλλα ρήγματα με αυτό το μέγεθος του σεισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0