Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C17.4°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.7°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.8°C
6 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 51%
Αντιγριπικό εμβόλιο / Την Παρασκευή ξεκινούν οι εμβολιασμοί - Το μπάχαλο που προηγήθηκε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιγριπικό εμβόλιο / Την Παρασκευή ξεκινούν οι εμβολιασμοί - Το μπάχαλο που προηγήθηκε

Αντιγριπικό εμβόλιο
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την Παρασκευή ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης μετά το μπάχαλο του υπουργείου Υγείας, σχετικά με το αν τελικά χρειάζεται ιατρική συνταγή ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα καταχώρησης της διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού στο φαρμακείο, το οποίο τελικά δεν θα χρειάζεται ιατρική συνταγή.

«Τα προγράμματα φαρμακείου μας, πρέπει να έχουν εναρμονιστεί για την υποχρεωτικότητα της απευθείας καταχώρησης του διενεργούμενου εμβολιασμού στο εμβολιαστικό μητρώο χωρίς ιατρική συνταγή για τους δικαιούχους, ο οποίος πραγματοποιείται αποκλειστικά με τα τετραδύναμα συμβατικά εμβόλια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΦΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μετά το φιάσκο του υπουργείου Υγείας καθώς η Ειρήνη Αγαπηδάκη αν και διαβεβαίωνε ότι από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, οι πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο στα φαρμακεία, χωρίς συνταγή γιατρού, αυτό δεν ήταν εφικτό.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας φέρεται να ξέχασε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούσαν οι φαρμακοποιοί το πρωί της Τετάρτης να είναι κλειστή.

Τελικά σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Υγείας, η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταχωρήσουν την πρόθεσή τους για εμβολιασμό. Αύριο θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση ώστε να μη χρειάζεται συνταγή γιατρού και την Παρασκευή θα ξεκινήσουν κανονικά οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL