Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
12.6°C18.8°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.6°C17.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.0°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.8°C16.8°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 93%
Νέο Ηράκλειο / Προσαγωγές αντιφασιστών στο σωρό - Η ΕΛΑΣ έκανε τα στραβά μάτια στους νεοναζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο Ηράκλειο / Προσαγωγές αντιφασιστών στο σωρό - Η ΕΛΑΣ έκανε τα στραβά μάτια στους νεοναζί

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Υπό αστυνομική κατοχή βρέθηκε το Νέο Ηράκλειο, καθώς περίπου 2.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στους δρόμους της περιοχής, ενόψει των συγκεντρώσεων, των ακροδεξιών με αφορμή τη διπλή δολοφονία το 2013, των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φοντούλη και την συγκέντρωση αντιφασιστών ως απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διμοιρίες των ΜΑΤ και drone της ΕΛ.ΑΣ ήταν από νωρίς στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου, ενώ η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική. Επιπλέον, αποφάσισε και το κλείσιμο του σταθμού «Νέο Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ.

Αν και η αστυνομία απείλησε ευθέως τους αντιφασίστες ότι αν δεν αποχωρήσουν, θα γίνουν προσαγωγές, δεκάδες οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς έδωσαν ραντεβού αρχικά στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

AVGI.GR
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η αστυνομία από την πλευρά της επέτρεψε τη συγκέντρωση των νεοναζί στο μνημείο για τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη, αλλά όχι εκείνη των αντιφασιστών. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. επέλεξε προκλητικά να μείνει «θεατής» όταν περίπου 20, ξένοι φασίστες βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, όπου πήγε και η οικογένεια του Φουντούλη και πραγματοποίησε τρισάγιο.

Εννέα προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου, στη Νέα Ιωνία -στον σταθμό του ηλεκτρικού- η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές .

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ειδικότερα έγιναν προσαγωγές στο σωρό, καθώς όποιοι πήγαιναν στην αντι-συγκέντρωση και κατέβαιναν στον σταθμό της Νέας Ιωνίας μεταφέρονταν σε λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. Είχε προηγηθεί άλλη μία προσαγωγή στο Νέο Ηράκλειο.

AVGI.GR
AVGI.GR
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δυναμική συγκέντρωση σταθμό «Πευκάκια»

Μετά τα συνεχή προσκόμματα που έβαζε η ΕΛ.ΑΣ απέναντι στην πραγματοποίηση συγκέντρωσης του αντιφασιστικού κινήματος τελικά 500 άτομα περίπου, έδωσαν δυναμικό «παρών» στον σταθμό «Πευκάκια».

Λίγο πριν τις 19:30 ο κόσμος ξεκίνησε να αποχωρεί με τους συρμούς του ηλεκτρικού.

AVGI.GR
AVGI.GR
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Απαγορεύσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα το απόγευμα μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο βρέθηκαν διμοιρίες ΥΜΕΤ, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωνε με απόλυτο τρόπο ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων.

AVGI.GR

Εκατόν πενήντα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο Νέο Ηράκλειο, στην προσπάθειά τους να κατέβουν στο δρόμο, έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ήρθαν αντιμέτωπα με φραγμό από ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η αστυνομία διέρρεε ότι η συγκέντρωση των ακροδεξιών δεν θα γίνει τελικά και ότι στο σημείο θα βρεθούν μόνο οι συγγενείς των νεκρών.

AVGI.GR

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης φασίστες, πραγματοποίησαν στα κρυφά συγκέντρωση.

Τη συγκέντρωση των ακροδεξιών καταδίκασε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ.-τις προηγούμενες ημέρες- είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών.

Ως αποτέλεσμα η αστυνομία ταυτοποίησε 21 Ιταλούς ακροδεξιούς, μέλη της οργάνωσης «CasaPound Italia», τους οποίους χθες το βράδυ συνέλαβε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ως άτομα που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και ανεπιθύμητοι.

Οι ίδιοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

AVGI.GR

Φωτογραφίες / βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL